Søg
 

Screening

 

Forsinkelse af indkaldelse til mammografiscreening

I øjeblikket kan vi desværre ikke tilbyde tider til mammografiscreening inden for det lovede interval. Dette skyldes mangel på personale. Vi arbejder på at løse denne udfordring, og vi sender invitationer til screening løbende, i takt med at vi har mulighed for at indkalde den enkelte kvinde.
 
For at kunne tilbyde tider hurtigst muligt, vil nogle kvinder opleve at blive indkaldt til et andet screeningssted end normalt.
 
Om mammografiscreening
Alle kvinder i alderen 50-69 år tilbydes en røntgenundersøgelse af brysterne (mammografi) hvert andet år. Hvis du tidligere har haft brystkræft, vil du få tilbuddet til og med 79 år. Formålet med undersøgelsen er at finde evt. brystkræft så tidligt, at kvinden endnu ikke selv kan mærke den. Jo tidligere brystkræft opdages, jo bedre kan den behandles. Du kan læse mere om mammografiscreening nedenfor på denne side.
 
Hvis du oplever symptomer fra brysterne f.eks. knude, ændringer, hævelse, rødme mv. anbefales du, at kontakte din læge.
 
Kontakt os, hvis du har spørgsmål
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vores screeningssekretariat mandag til fredag på tlf. nr. 47 32 08 20 i tidsrummet 9.00–12.00 og 13.00–14.00.

 

Sådan foregår screeningen

Mammografiscreeningen er en røntgenundersøgelse, der kan vise mulige forandringer i dit brystvæv.

Bestil en ny tid eller meld afbud

Hvis du ikke kan komme den dag, du har fået tid til undersøgelse - eller ikke ønsker at gøre brug af tilbuddet - er det vigtigt, at du giver os besked hurtigst muligt.

Fordele og ulemper ved screening

Der er mange fordele ved at blive screenet for brystkræft, men der er også en række ulemper.

Svar på ofte stillede spørgsmål

Her kan du finde svar på nogle af de spørgsmål, vi oftest møder i forbindelse med indkaldelsen til mammografiscreening.

Oprettet
10.09.20
Opdateret
25.03.21
Link til denne side: