Søg
 

Intensiv Afsnit I12

Indlæggelse til intensiv behandling og overvågning af akut sygdom eller akut forværring af kronisk sygdom.

Adresse<br />
Adresse
Intensiv afsnit I12
Anæstesiologisk Afdeling
Sjællands Universitetshospital, Roskilde
Sygehusvej 6, opgang D, 2. sal
4000 Roskilde
Ring til os<br />
Ring til os
Tlf. 47 32 50 60
Henvendelse om indlagte patienter kan ske alle tider af døgnet.

Undersøgelse og behandling

Undersøgelse og behandling

Vi overvåger og behandler dig, hvis du har akut sygdom eller akut forværring af kronisk sygdom, blandt andet hvis du har svigtende funktioner i lunger, hjerte og kredsløb.

Vi justerer behandlingen efter behov og en helhedsvurdering ud fra dine værdier som puls, blodtryk, vejrtrækning og blodprøver. For eksempel ved:

 • svære infektioner som for eksempel meningitis, blodforgiftning, lungebetændelse.
 • blodprop eller blødninger i hjerte, hjerne eller lunger. 
 • efter større operationer. 

Der kan være op- og nedjusteringer i medicineringen, der kan give alarmer fra overvågningsudstyret, som er vores arbejdsredskab til at vurdere dit behov for medicin, væske og vejrtrækningsmæssig støtte.


Personale

Vi tilstræber, at man fortrinsvis bliver passet af det samme plejepersonale. I starten af indlæggelsen, vil der være mange nye ansigter, da vi arbejder i 3-holds-skift.

Såfremt der er brug for en lægesamtale, vil plejepersonalet være behjælpelig med at få arrangeret samtalen med din patientansvarlige læge. Der kan forekomme ventetid på lægesamtaler.

Vi beder jer som pårørende om, at udpege en kontaktperson i familien, som kan informere øvrige familiemedlemmer og nære venner, når der er nye oplysninger om sygdoms- og behandlingsforløbet.


Din indlæggelse

Ved eventuel isolation

Til tider bliver vi nødt til at isolere nogle af vore patienter, det vil altid fremgå af et skilt på døren til patientstuen med orientering om hvilke forholdsregler, der skal tages i denne forbindelse.

Du vil som pårørende blive informeret om, hvordan du skal forholde dig af plejepersonalet.

Hviletider og besøgstider

Der er fri besøgstid. På grund af mange aktiviteter på stuen kan det dog være en god ide at tale med plejepersonalet om, hvornår det er bedst at komme.

For at vise hensyn overfor patient og medpatienter, beder vi jer om kun at komme 1-2 personer ind til patienten ad gangen.

Når I kommer på besøg, skal I ringe på klokken ved indgangen til afdelingen. I bliver herefter fulgt ned på stuen, hvor vi sikrer os, at I kan komme ind til patienten.

​Faciliteter

​Rum for pårørende

Vores pårørenderum er tilgængeligt for alle, men kan dog være optaget, når vi har samtaler med pårørende. 

Pårørenderummet kan efter aftale benyttes til en enkelt overnatning. Nogle sengeafdelinger kan efter aftale tilbyde en eller flere overnatninger til pårørende til en akut dårlig patient, hvis afdelingen har kapacitet til det.


Forplejning

Intensivafsnit tilbyder frisklavet kaffe/te og isvand, men som pårørende skal I selv sørge for yderligere forplejning, der forefindes både cafeteria og kiosk i sygehusets forhal.

Du finder åbningstider under Praktisk A-Z​.


Telefoni

Af hensyn til patienterne (støj), må telefonsamtaler ikke foregå på stuerne. Mobiltelefonen skal være sat på lydløs, og samtaler må kun foregå på gangen eller i pårørenderummet.

Ved tvivlspørgsmål Har du spørgsmål som patient eller pårørende, bedes du snakke med plejepersonalet, der er koblet til dit eller din pårørendes pleje- og behandlingsforløb, i den pågældende vagt.


Socialrådgiver, psykolog og præst

Personalet hjælper dig gerne med at lave en aftale med enten socialrådgiver, psykolog, præst eller en anden støtteperson, hvis du eller dine pårørende har brug for det.

Du er velkommen til at ringe til Intensiv Afsnit.
Dog opfordrer vi til, at du ikke ringer lige i vagtskiftet, som er på følgende tidspunkter:

 • kl. 07.00 – 07.30
 • kl. 15.00 – 15.30
 • kl. 23.00 – 23.30

Udskrivelse

Det er vigtigt, at du er tryg, når du skal hjem. Stil spørgsmål, hvis du er i tvivl. Det kan være en god idé at skrive ned, så du husker at få svar på alle dine spørgsmål.​

Du skal blandt andet have svar på følgende spørgsmål:

 • Hvilken medicin skal jeg tage?

 • Er der noget, jeg være særligt opmærksom på?

 • Har I givet hjemmeplejen besked om, at jeg kommer hjem?

Hvis du har spør​gsmål, er du velkommen til at ringe til os det første døgn efter du er kommet hjem. Derefter skal du ringe til din egen læge.​

Besøg på sygehuset: Vigtig information

Du kan gøre en forskel

​Som pårørende kan du støtte og hjælpe. Både praktisk i forbindelse med pleje, men også ved at lytte og stille spørgsmål.

 • Tag med på sygehuset

 • Hjælp med det praktiske

 • Lyt efter og husk, hvad personalet fortæller

 • Stil spørgsmål til undersøgelser og behandling. Skriv gerne spørgsmålene ned hjemmefra.


Kontaktpårørende

Det er en stor hjælp, hvis I som pårørende aftaler, hvem der skal være den kontaktperson, vi informerer. Kontaktpersonen er også den, der kan ringe til os, og derefter give information videre til resten af familien.


Husk som gæst på sygehuset

 • Vask og sprit dine hænder

 • Vis hensyn i hviletiden og når personalet skal tale med eller behandle andre patienter

 • Sæt din telefon på lydløs

 • Benyt høretelefoner, hvis du hører musik eller ser film på din tablet eller computer.

​​Læs mere om besøg på sygehuset her​

Hygiejne

Hygiejne

Rene hænder redder liv!

Bakterier og virus spr​eder sig via hænderne. Vask dine hænder grundigt - og sprit dem af bagefter. Så er risikoen for at sprede bakterier mindre.

 ​

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=d9bdbd9a2eb3b9de8a96c3e52e8f8ed5&source=embed&photo%5fid=12359719">

Blomster

På grund af hygiejne må du ikke medbringe planter med jord på. Afskårne blomster er ok.​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
05.12.11
Opdateret
07.07.22
Link til denne side:
www.regionsjaelland.dk/raial12