Undersøgelse og behandling

Vi overvåger og behandler dig, hvis du har akut sygdom eller akut forværring af kronisk sygdom, blandt andet hvis du har svigtende funktioner i lunger, hjerte og kredsløb.
Vi justerer behandlingen efter behov og en helhedsvurdering ud fra dine værdier som puls, blodtryk, vejrtrækning og blodprøver. For eksempel ved:
- svære infektioner som for eksempel meningitis, blodforgiftning, lungebetændelse.
- blodprop eller blødninger i hjerte, hjerne eller lunger.
- efter større operationer.
Der kan være op- og nedjusteringer i medicineringen, der kan give alarmer fra overvågningsudstyret, som er vores arbejdsredskab til at vurdere dit behov for medicin, væske og vejrtrækningsmæssig støtte.
Personale
Vi tilstræber, at man fortrinsvis bliver passet af det samme plejepersonale. I starten af indlæggelsen, vil der være mange nye ansigter, da vi arbejder i 3-holds-skift.
Såfremt der er brug for en lægesamtale, vil plejepersonalet være behjælpelig med at få arrangeret samtalen med din patientansvarlige læge. Der kan forekomme ventetid på lægesamtaler.
Vi beder jer som pårørende om, at udpege en kontaktperson i familien, som kan informere øvrige familiemedlemmer og nære venner, når der er nye oplysninger om sygdoms- og behandlingsforløbet.

Ved eventuel isolation
Til tider bliver vi nødt til at isolere nogle af vore patienter, det vil altid fremgå af et skilt på døren til patientstuen med orientering om hvilke forholdsregler, der skal tages i denne forbindelse.
Du vil som pårørende blive informeret om, hvordan du skal forholde dig af plejepersonalet.
Hviletider og besøgstider
Der er fri besøgstid. På grund af mange aktiviteter på stuen kan det dog være en god ide at tale med plejepersonalet om, hvornår det er bedst at komme.
For at vise hensyn overfor patient og medpatienter, beder vi jer om kun at komme 1-2 personer ind til patienten ad gangen.
Når I kommer på besøg, skal I ringe på klokken ved indgangen til afdelingen. I bliver herefter fulgt ned på stuen, hvor vi sikrer os, at I kan komme ind til patienten.
Faciliteter
Rum for pårørende
Vores pårørenderum er tilgængeligt for alle, men kan dog være optaget, når vi har samtaler med pårørende.
Pårørenderummet kan efter aftale benyttes til en enkelt overnatning. Nogle sengeafdelinger kan efter aftale tilbyde en eller flere overnatninger til pårørende til en akut dårlig patient, hvis afdelingen har kapacitet til det.
Forplejning
Intensivafsnit tilbyder frisklavet kaffe/te og isvand, men som pårørende skal I selv sørge for yderligere forplejning, der forefindes både cafeteria og kiosk i sygehusets forhal.
Du finder åbningstider under Praktisk A-Z.
Telefoni
Af hensyn til patienterne (støj), må telefonsamtaler ikke foregå på stuerne. Mobiltelefonen skal være sat på lydløs, og samtaler må kun foregå på gangen eller i pårørenderummet.
Ved tvivlspørgsmål Har du spørgsmål som patient eller pårørende, bedes du snakke med plejepersonalet, der er koblet til dit eller din pårørendes pleje- og behandlingsforløb, i den pågældende vagt.
Socialrådgiver, psykolog og præst
Personalet hjælper dig gerne med at lave en aftale med enten socialrådgiver, psykolog, præst eller en anden støtteperson, hvis du eller dine pårørende har brug for det.
Du er velkommen til at ringe til Intensiv Afsnit.
Dog opfordrer vi til, at du ikke ringer lige i vagtskiftet, som er på følgende tidspunkter:
- kl. 07.00 – 07.30
- kl. 15.00 – 15.30
- kl. 23.00 – 23.30