Søg
 

Info om TOP

​TOP er Region Sjællands indsats for tidlig opsporing af psykose og består af et team af sygeplejersker, der er specialiserede i psykose.

Baggrund for TOP

I Danmark går mennesker – oftest unge – med psykose et halvt til et helt år, før de kommer i gang med en relevant behandling. Det er der mange grunde til: Blandt andet skyldes det, at de færreste kender de tidlige tegn på psykose, men det skyldes også, at de færreste er klar over, at en psykose kan behandles – og at en psykose helst skal behandles så hurtigt som muligt.

Det viser forskningen

Det har stor betydning at hjælpe mennesker med psykose så tidligt som muligt. En tidlig indsats forkorter den tid, man er syg og mindsker dermed konsekvenserne af sygdommen.

Målgruppen for TOP

Målgruppen for TOP er mennesker med tegn på psykose, der bor i Region Sjælland og er over 15 år.

 

Historien om det norske TIPS

TOP er inspireret af det dansk/norske forskningsprojekt TIPS-projekt. I den norske region Rogaland omkring Stavanger kombinerede man i psykiatrien over en 4-årig periode en lettilgængelig telefonisk hotline med et udkørende opsporingsteam. Dette var understøttet af massive informationskampagner om psykose og psykisk sygdom i det hele taget, både rettet imod almenbefolkningen og mod særlige målgrupper som eksempelvis praktiserende læger og lærere på skoler og gymnasier.
Resultatet var, at man i Rogaland har reduceret den tid, man går med en ubehandlet psykose fra 16 til fem uger.
Oprettet
13.12.17
Opdateret
11.10.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
TOP​
Smedegade 10
4000 Roskilde
Tlf. 47 32 79 00

​Åbningstider

Alle hverdage: 8.30-15.30
 

 

 

 

 

 


Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk