Søg
 

Sådan behandler man psykose

Hvis du oplever tidlige tegn på psykose, er det vigtigt, at du reagerer. Hurtig behandling øger sandsynligheden for at du hurtigt får det bedre.

Behandlingen giver gode resultater

Psykose behandles ofte med et godt resultat. Forskning viser, at tidlig behandling forbedrer muligheden for at komme sig og kan forebygge psykotiske oplevelser og forværring af psykosen. Når du får behandling for psykose, kan du bedre passe din skole eller dit arbejde. Du vil også bedre kunne være sammen med andre, både din familie og dine venner.
 
Du kan ikke få behandling hos TOP, men vi kan hjælpe med at du kommer ind i Psykiatrien på baggrund af den samtale, vi har med dig. I Psykiatrien kan du komme i et udrednings- og behandlingsforløb.
 

Behandling til 15-35-årige

Hvis du er ung (15-35 år), bliver du tilbudt OPUS-behandling. OPUS-behandlingen består af flere dele, bl.a.:

  • Samtale med behandlere
  • Undervisning om psykose, også kaldet psykoedukation
  • Mulighed for at møde andre med lignende problemer i en gruppe
  • Medicin
  • Hjælp til sociale problemer
  • Samtaler med din familie

Læs mere om behandlingen (OPUS) her
 

Hvis du er over 35

Er du over 35 år bliver du selvfølgelig også tilbudt behandling. Denne behandling finder sted i distriktspsykiatrien. Behandlingen består af samtaler, medicinsk benhandling, evt. hjælp til kontakt til kommunen om beskæftigelse, botilbud og lignende. Din familie vil også kunne komme til samtaler sammen med dig.

Hvis du er under 15

Hvis du er under 15 år og har tidlige tegn på psykose, skal du først tale med egen læge, som så kan henvise til udredning og evt. behandling. Behandling og udredning for psykoselidelse foregår i børne- og ungdomspsykiatrien. I region Sjælland er der Børne- og ungdomspsykiatriske klinikker i Holbæk, Roskilde og Næstved. Hvis man er mellem 14-18 år og har skizofreni, kan man komme i OPUS-forløb. Andre psykoseformer behandles i klinikkerne.
 
Hvis du kender en ung under 15 år, der kunne have tidlige tegn på psykose, er du velkommen til at kontakte TOP for råd og vejledning.
 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
13.12.17
Opdateret
20.06.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
TOP​
Smedegade 10
4000 Roskilde
Tlf. 47 32 79 00

​​Åbningstider

Alle hverdage: 8.30-15.30
 
​​ 
 
​​ 

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk