Søg
 

Gode råd til fagpersoner

Det kan svært at vide, hvordan du skal håndtere situationen, hvis du som fagperson oplever personer, der udviser tegn på psykose.

Hvis du er bekymret for en elev, patient eller bruger, kan det være svært at vide, om vedkommendes tilstand er almindelige reaktioner på kriser eller vanskelige perioder i livet.

Måske observerer du ændret adfærd hos vedkommende - fx at han eller hun trækker sig fra socialt samvær med andre. Personen virker måske angst, bekymret, deprimeret osv. Måske har han eller hun svært ved at give udtryk for sine tanker. Måske har du lagt mærke til en ændring i personens fremtoning - han eller hun kan se træt og usoigneret ud.

Det er helt normalt, at unge mennesker i perioder har det svært. Men hvis ovennævnte tegn fortsætter i flere uger, er det vigtigt, at du reagerer.


 

Spørg ind til den, du er bekymret  for

Det kan ofte være svært at tale med en, man er bekymret for, og det kan være særlig svært, hvis du har mistanke om psykisk sygdom.
 
Du skal ikke være bekymret for at spørge ind til oplevelserne – det er ofte godt at få fortalt om det. De fleste har gået rundt alene med problemerne i længere tid og vil blive lettet over at vide, at det er oplevelser, andre også kan have.

 

 Tag samtalen med udgangspunkt i de tidlige tegn

Det kan lette samtalen at tage udgangspunkt i listen over de tidlige tegn, så I har noget konkret at tale ud fra.  Ring til TOP

Når du som fagperson ringer til TOP, har du mulighed for at få en samtale om din bekymring og få gode råd til, hvordan du håndterer situationen.

Hvis der er brug for det, kan vi aftale at mødes til en samtale med den, det drejer sig om – vedkommende skal dog sige ja til samtalen, da det er et frivilligt tilbud.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
13.12.17
Opdateret
05.07.21
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
TOP​
Smedegade 10
4000 Roskilde
Tlf. 47 32 79 00

​Åbningstider

Alle hverdage: 8.30-15.30
 
​ 
​ 

 
​ 

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk