Søg
 

Filmfestival: Don't Fear the Weird

PsykInfo markerer hvert år Verdens Mentale Sundhedsdag ved at afholde filmfestivalen Don't Fear The Weird, der stiller skarpt på det skæve sind.

DFTW21_Banner_Web_446x178px.jpg

  

Velkommen til Don’t Fear the Weird 2021

For tredje år i træk stiller PsykInfo Region Sjælland skarpt på det skæve sind med en perlerække af håndplukkede film, foredrag og oplæg om psykisk sygdom. Det sker den 10.-12. oktober i Moviehouse Ringsted.

Hvorfor en filmfestival?

Film kan få os til at grine og græde, til at undres og glædes – og til at måbe og håbe. Gennem oplevelserne på det store lærred vil filmfestivalen vise nuancerne i livet med psykisk sygdom og skabe rum for dialog og nysgerrighed – sat i spil af foredrags- og oplægsholdere, der selv har oplevet at have psykisk sygdom tæt inde på livet.

Så kom med i biografen og vær med til at bryde tavshed og tabu om psykisk sygdom.
Det er GRATIS at deltage – du skal dog huske at booke din billet på forhånd. Se programmet herunder og klik dig videre for billetbooking.
 

Søndag den 10. oktober

Kl. 18.00-19.30:
DE PÅRØRENDE: OPLÆG & FILM
Kom med i biografen, når vi denne aften sætter fokus på de pårørende.  Vi viser dokumentarfilmen "De pårørende", hvor fem forældre til voksne børn med psykisk sygdom mødes i terapirummet for at lære at leve med deres vilkår. Herefter deler to EN AF OS ambassadører deres personlige erfaringer med at være tæt på et menneske med psykisk sygdom.
Book billet her
 
Kl. 20.00-22.30
ÖZLEM CEKIC: FOREDRAG & FILM
Brobygger, sygeplejerske og tidligere politiker Özlem Cekic sætter ord på sine oplevelser med at være pårørende til en bror med psykisk sygdom. Efter foredraget introducerer Cekic filmen ”Pigen, moderen og dæmonerne” om en 8-årig pige og hendes mor, der ser dæmoner ingen andre ser. Filmen er både sjov, trist, skræmmende og fuld af kærlighed mellem mor og barn.
Book billet her
 

Mandag den 11. oktober

Kl. 18.00-18.45:
SET INDEFRA: PSYKOSE
Psykose og skizofreni er blandt de psykiske sygdomme, der findes flest fordomme om. Denne samling af brugerfilm og oplæg tager dig med ind i en verden, hvor stemmer og vrangforestillinger er en del af livet – men heldigvis ikke hele livet. Se brugerfilmene og hør oplæg af en EN AF OS ambassadør, der har egen erfaring med psykose og skizofreni – måske bliver du klogere og går hjem en fordom fattigere!
Vises både i biografen OG livestreames på Facebook.
Book billet her hvis du vil være med i biografen
Kl. 19.00-19.45:
SET INDEFRA: LIVET MED PSYKISK SYGDOM
Oplev brugerfilm og oplæg af mennesker med psykisk sygdom, men hvor fokus ligger på livet og ikke på sygdommen. Det, der er uden om selve sygdommen – det, der er resten af livet. Det kan for eksempel være kærlighed og venskab eller energien man kan trække ud af naturen.
Vises både i biografen OG livestreames på Facebook.
Book billet her, hvis du vil være med i biografen

Kl. 20.00-20.45:

SET INDEFRA: UNGDOM
Hvordan er det at have en psykisk sygdom og leve et ungdomsliv med ønsker og drømme, som alle andre? Det får du indblik i med disse brugerfilm og oplæg, der handler om at være ung med psykisk sygdom.
Vises både i biografen OG livestreames på Facebook.
Book billet her, hvis du vil være med i biografen
Læs mere her, hvis du vil se med, når vi livestreamer på Facebook

Kl. 21.00-22.20
FILM: THE HERO'S JOURNEY TO THE THIRD POLE: A BIPOLAR MUSICAL DOCUMENTARY WITH ELEPHANTS
Tag med på rejse i Nepal i denne tragikomiske og hjertevarme dokumentar-musical om mental sundhed – og elefanter! To venner rejser rundt i det asiatiske land for at bryde gamle tabuer om mentale lidelser. Begge to har en bipolar lidelse, og deler deres usædvanlige, morsomme og nogle gange surrealistiske fortællinger.
Book billet her
 

Tirsdag den 12. oktober

Kl. 18.00-19.10
NYE FILMTALENTER
Denne aften viser vi kortfilm af to unge fremadstormende filminstruktører, der begge har personlig erfaring med psykisk sygdom og laver film om dette tema. Tone Ottilie introducerer selv sin film "Katastrofer" om en pige, der lever med OCD. Herudover vises Katrine Brocks prisvindende kortfilm "Uden at blinke" om Johanne, der efter et længere ophold på en psykiatrisk institution genoptager kontakten til sin datter.
Book billet her

Kl. 20.00-23.00
MARIA MÅNSON: FOREDRAG & FILM
På filmfestivalens sidste aften slutter vi af med den helt store filmoplevelse i biografen, når Maria Månson, tv-vært og filmanmelder fra DR, tager os med på en filmhistorisk rejse, der undersøger, hvordan diagnoser og psykisk sårbarhed er portrætteret gennem tiden. Månson introducerer herefter filmklassikeren "Et smukt sind" om det matematiske geni John Nash, der kæmper med karrieren, en politisk sammensværgelse og sit mentale helbred.
Book billet her

DFTW_2021_Hjemmeside_Vi-ses-i-biografen_446px.jpg

 
Oprettet
20.08.19
Opdateret
11.10.21
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
​PsykInfo
Farimagsvej 40
4700 Næstved
Tlf. 70 25 02 60

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk