Recovery i praksis
Psykiatrien i Region Sjælland arbejder aktivt med recoveryorienteret psykiatrisk behandling. Derfor har vi en række indsatser og tilbud, der fremmer mulighederne for at komme sig under og efter psykisk sygdom.
Recovery betyder at komme sig. Når vi i Psykiatrien arbejder aktivt med recoveryorienteret behandling betyder det, at en lang række indsatser og tilbud understøtter den enkeltes muligheder for at komme sig bedst muligt.
Her på siden finder du en liste over indsatser og tilbud, hvor du kan læse mere om, hvordan vi understøtter recovery i praksis – både under indlæggelser, i ambulant behandling og for pårørende.
Hvis du vil vide mere om, hvad recovery er, kan du læse med her.
Psykoedukation til patienter og pårørende
Psykoedukation er undervisning af patienter og pårørende i sygdommen, der bl.a. giver den enkelte overblik over behandling og muligheder, og som samtidig ruster patienter og pårørende til at træffe beslutninger om behandlingen.
Læs mere om psykoedukation her
Brugerstyret psykiatri
Det
centrale i brugerstyret psykiatri er, at patienten bliver sikret afgørende
medbestemmelse over sit behandlingsforløb.
Et eksempel er brugerstyrede indlæggelser, der giver patienter mulighed for på eget initiativ at lade sig indlægge, når behovet opstår.
Læs mere om brugerstyrede indlæggelser her
EN AF OS-indsatsen
Psykiatrien i Region Sjælland er en aktiv medspiller i landsindsatsen EN AF OS. Indsatsens formål er at afstigmatisere og at bryde tabuet omkring psykisk sygdom. Det gøres bl.a. gennem en stor indsats fra indsatsens ambassadører, der stiller op til foredrag o.lign. og fortæller om deres personlige erfaringer med psykisk sygdom.
Besøg EN AF OS-indsatsens hjemmeside her
Psykiatriens forskning
I Psykiatriens forskningsenhed er der bl.a. blevet sat fokus på sprog og værdier, effekten af brugerstøtte (peer to peer) og tidlig opsporing af psykose.
Læs mere om Psykiatriens forskning her