Søg
 

Psykiatrien i fremtiden

Psykiatrien Region Sjælland skaber et bedre liv for borgere med sindslidelser.

Mennesker, muligheder og relationer er omdrejningspunktet i Psykiatrien. Vi ligger vægt på, at alle borgere i regionen skal have lige adgang til behandling i Psykiatrien.

Derfor dækker Psykiatrien bredt i hele regionen, uanset om det gælder ambulant eller behandling i sygehusregi. Tre ud af fire patienter behandles ambulant, enten hjemme hos patienten selv eller som et dagtilbud i Distriktspsykiatrien.

Et gennemgående princip er, at brugerne og de pårørende i højere grad skal være med til at styre behandlingsforløbene. Det skal være lettere – og bedre – at være bruger af Psykiatrien.

Med indvielsen og ibrugtagningen af Danmarks mest moderne sygehus, Psykiatrisygehuset i Slagelse, i 2015 har Psykiatrien i Region Sjælland taget et kvantespring ind i fremtiden. Byggeriet er banebrydende inden for arkitektur, lys, kunst og natur, der alle er væsentlige elementer i rammerne for en moderne behandling, og Psykiatrisygehuset har vakt opsigt også langt uden for Danmarks grænser.

Samtidig med sygehuset i Slagelse, der også er centrum for højt specialiserede funktioner som retspsykiatri og den landsdækkende Sikringsafdeling, har Psykiatrien sygehuse i Roskilde og Vordingborg. På alle sygehusene er der døgnåbne psykiatriske akutmodtagelser samt specialiseret behandling, og i Roskilde er tillige børne- og ungdomspsykiatrien samlet.

Oprettet
04.04.16
Opdateret
17.11.22
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
Psykiatriledelsens stab
Fælledvej 6
Bygning 3, 3. sal
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 60 00

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk