Søg
 

Manual for psykoedukation - Bipolar affektiv lidelse

Manual for psykoedukation for sygdomsområdet bipolar affektiv lidelse. Her finder du også de bilag, der hører til manualen.

​Du kan tilpasse materialet og fx redigere i PowerPoint, så indholdet passer til den gruppe/patient, du skal undervise, eller den session, du har planlagt. Du skal blot gemme det på din egen PC/drev. Derefter kan du tilrette det. Du kan altid finde den fælles version – ”master-udgaven” - på denne side.

Der vil være enkelte af de bilag, der er linket til i manualen, der kun kan åbnes via Region Sjællands intranet. Disse er markeret med [I].


Manualen

Manual for psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse og deres pårørende (pdf)


Kursusfoldere og invitation

Folder om psykoedukation til patienter (pdf)Folder om psykoedukation til pårørende (pdf)Vejledning til udarbejdelse af folder i x-media (pdf)


Bilag vedrørende evaluering

Forventningsskema (pdf)Evalueringsskema (pdf)Beskrivelse af evalueringsmetoden (pdf)


Materiale og metoder til temaerne

Tema 1: Introduktion til forløbet og recovery

PowerPoint til session 1: Introduktion til forløbet samt stress og sårbarhed  PowerPoint til session 2: Myter og facts

Tema 2: Biopolar lidelse og symptomer

PowerPoint til session 3: Forløb og årsager PowerPoint til session 4: Sårbarhed og stress PowerPoint til session 5: Symptomer på mani og hypomaniPowerPoint til session 6: Symptomer på depression og blandingstilstand

Tema 3: Behandling

PowerPoint til session 7: Medicinsk behandling PowerPoint til sektion 8: Medicinsk behandling - hvad kan jeg selv gøre?PowerPoint til session 9: Andre former for behandling PowerPoint til session 10: Rammer for handling PowerPoint til session 11: Misbrug og comorbiditetSession 7: Spørgsmål du kan drøfte med din læge (pdf)Session 8: Viden og refleksion om medicin (pdf)Session 8: Forslag til at gøre det lettere at huske og tage medicinen (pdf)Session 10: Dine rettigheder som patient i Psykiatrien (pdf)Session 11: Almindeligt brugte rusmidler og deres virkning (pdf)Session 11: Skema 1 til øvelse: Grunde til at bruge alkohol eller stoffer (pdf)Session 11: Skema 2 til øvelse: Negative virkninger af at bruge alkohol eller stoffer (pdf)Session 11: Skema 3 til øvelse: For og imod brugen af rusmidler (pdf)  

Tema 4: Advarselssignaler og handlemuligheder

PowerPoint til session 12: Advarselssignaler på mani  og hypomani PowerPoint til session 13: Advarselssignaler ved depression og behandlingstilstilstandPowerPoint til session 14: Struktur og risikosituationerPowerPoint til session 15: Handleplan til session Session 12 til 15: Handleplan og depression  (word)Session 12 til 15: Handleplan mani (word)

Tema 5: At skabe en god hverdag

PowerPoint til session 16: Sundhed PowerPoint til session 17: Livsværdier og vanerSession 17: Case: Allan og Gert møder i storcenteret (pdf)Session 17: Værdiskema (pdf)

Tema 6 : Relationer og kommunikation

PowerPoint til session 18: Relationer og kommunikation Session 18: Supplerende PowerPoint om børn  som pårørende 18: Forskellige oplevelser af mani og depression (pdf) [I]

Tema 7: Opsamling og evaluering

Oversigt over supplerende litteratur og materiale (pdf) 

Særligt tema for pårørende

PowerPoint: Pårørendeundervisning 1 - bipolar affektiv sindslidelse PowerPoint: Pårørendeundervisning  - bipolar affektiv sindslidelseSupplerende PowerPoint om børn som pårørendeOversigt over supplerende litteratur og materiale (pdf)


 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
26.03.13
Opdateret
25.07.19
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
Psykiatriledelsens stab
Fælledvej 6
Bygning 3, 3. sal
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 60 00
 

 Kontaktperson

 

Specialkonsulent
Lotte Risak Asp
Tlf. 58 53 60 42
Mail lrap@regionsjaelland.dk 

 

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk