Læs her hvordan Psykiatrien fungerer under epidemien.
Hvad gør vi for at undgå smitte?
Alle patienter der indlægges, og hvor indlæggelsen forventes at vare mere end 24 timer, testes for Covid19.
Nyindlagte patienter, eller patienter, der allerede er indlagt og viser tegn på luftvejssygdom, isoleres indtil resultatet af en test for covid19 foreligger. Hvis testen er negativ, indlægges man på normal stue. Hvis den er positiv vil man forblive indlagt i isolation. Ved lette symptomer kan man godt være indlagt i psykiatrien, men hvis man får behov for behandling af Covid19 skal man overflyttes til somatikken.
Besøg til indlagte patienter i psykiatrien er begrænset. Voksne patienter kan få besøg af én fast nær pårørende, mens børn og unge patienter kan få besøg af to faste nære pårørende, hvis besøget foregår indendørs. Der er krav om at pårørende/besøgende medbringer og anvender mundbind ved besøg på sygehuset. Det er fortsat altafgørende at der holdes afstand og god håndhygiejne. Det er vigtigt at pårørende er opmærksomme på ikke at komme på besøg, hvis de har luftvejssymptomer eller der i øvrigt er mistanke om smitte med Covid19.
Der er åbent for fysisk fremmøde i vores ambulatorier, herunder til gruppebehandling, når der er mulighed for at holde den nødvendige afstand. Patienter med aftaler i Psykiatrien skal medbringe og anvende mundbind. Mundbindet skal dog ikke bæres under en konsultation. Det er vigtigt at alle patienter er opmærksomme på, at de ikke skal møde frem hvis de har luftvejssymptomer eller der i øvrigt er mistanke om smitte med Covid-19. Voksne patienter kan have én fast ledsager med, mens børn og unge kan have op til to faste ledsagere med.
For at begrænse risiko for smitte, både af patienter og personale, er der være ekstra stort fokus på hygiejne, og venteværelser og grupperum er indrettet, så der kan være den anbefalede afstand.
Personalet anvender i udgangspunktet mundbind eller visir, når de er på arbejde.
Hvordan forholder vi os til patienters og pårørendes bekymring?
Psykiatrien har lavet informationsmateriale til patienter og pårørende om personalets brug af masker og beskyttelsesdragter såkaldte værnemidler, for at undgå at dette virker skræmmende.
Patienter, som trods tiltag er bekymrede for smitterisiko i forbindelse med behandling i psykiatrien, kan anvende mundbind.
PsykInfo's rådgivning er åben for henvendelser over telefonen på
Tlf. 70 25 02 60 mandage, tirsdage, onsdage og fredage kl. 9-15 og torsdage kl. 14-18. Alle borgere i Region Sjælland kan møde personligt frem uden forudgående aftale for at få rådgivning i Næstved (Farimagsvej 40) mandag, onsdag og fredag samt i Roskilde (Københavnsvej 26F,1) tirsdag og torsdag. Det er også muligt at planlægge en bestemt tid til rådgivning. Der skal bæres mundbind ved indgang i PsykInfo, som kan tages af når man sidder ned under rådgivningen. For at undgå risiko for smitte foregår rådgivninger med personligt fremmøde efter de nye hygiejneregler med den nødvendige afstand til rådgiveren og øget brug af håndsprit og rengøring.