Søg
 

Artikler

Artikler fra/om Psykiatrien Region Sjælland.

PRAGTFULDT - jeg er helt fyldt op

Julelysene blev tændt i øjnene på den ældre indlagte dame efter torsdagens dialogkoncert 3.12 med Carsten Dahl i Psykiatrisygehuset i Slagelse.

Besøgshesten Björn skaber glæde og genkendelighed

Børnene og de unge fra Børne- og ungdomspsykiatrien i Roskilde flokkes om den lille island-ske hest, Björn, der hver måned kommer på besøg ved afsnittene i Roskilde.

Trivsel og mestring i Coronakrisen blandt mennesker med psykiske lidelser

Patienter giver i kvalitativundersøgelse et indblik i, hvordan psykiske sårbare håndterede forårets corona-nedlukning.

Nu kan borgere i 13 kommuner få Individuelt Planlagt job/uddannelse med Støtte

IPS - Individuelt Planlagt job med Støtte, er et samarbejde mellem kommunerne og Psykiatrien Regions Sjælland, hvor borgere med psykisk lidelse støttes til at begynde på en uddannelse eller komme i job.

Fællesintro får yngre læger til at føle sig ventede og velkomne

Når man som yngre læger har første dag i Psykiatrien, kan det være lidt overvældende. Derfor har de uddannelsesansvarlige overlæger skræddersyet et fire dage langt introduktionsprogram til de yngre læger.

Kor synger sig til fællesskab

Sangen strømmer ud af døren, ud i den lille gårdhave og videre ud på den solbeskinnede vej i Roskilde: Joshua fit the battle of Jericho. And the walls came tumbling down, Hallelujah, lyder det.

Udendørs corona aktiviteter har bidt sig fast

Efter en uges corona nedlukning konstaterede beskæftigelsesvejleder i Psykiatrien Øst Kirsten Kjær Koefoed: - Vi må ingenting – det duer ikke. Vi må have lavet en ny struktur for hverdagen på afsnittene.

Patient om videokonsultationer: Det er 100 gange bedre end telefon

Under corona pandemien tog Psykiatrien i Region Sjælland for alvor hul på at bruge videokonsultationer. I marts og april 2020 var der mere end tre gange så mange virtuelle konsultationer, end der var i marts og april i 2019.

Fortiden kan man ikke lave om på, fremtiden kan man ikke spå om – Carpe Diem

Martin kan noget med ord. De flyder frit, og hverdagens glæder og udfordringer blandes med refleksioner over nye og gamle begivenheder fra verdenspressen. Krydret med citater, som Martin med egne ord bruger som en slags hjernegymnastik.

Børne- og Ungdomspsykiatrien tegner til Sundhedsministerens julekort

Børne- og Ungdomspsykiatrien i Næstved havde i mandags besøg af Sundhedsminister, Magnus Heunicke.

Dr. K. giver børn og unge med psykiske udfordringer et frirum fra sygdom og rutiner

Siden 2016 har Danske Hospitalsklovne besøgt børn og unge, der er indlagt i Børne- og Ungdomspsykiatrien i Roskilde.

Verdens Diabetesdag 2019 - Psykiatrisygehuset Slagelse

Verdens diabetesdag bød på forskellige aktiviteter og mange interesserede patienter, pårørende og borgere.

Tværfagligt Udgående Team har sikret sammenhængende forløb for børn og unge

Mere end 150 børn, unge og deres pårørende har i de sidste 3½ år fået hjælp af Tværfagligt Udgående Team (TUT).

Ritualets kraft kan åbne sindet op

I et år har præsten Thomas Gudbergsen tilbragt en dag om ugen på Psykiatrisygehuset i Slagelse.

Nogle helt specielle sygeplejersker

21 meget glade og stolte specialsygeplejersker fik torsdag deres eksamensbeviser efter veloverstået eksamen. Samtidig viste de deres eksamensprojekter frem i psykiatrisygehuset.

Fysioterapeut på Sikringsafdelingen sørger for, at både patienter og personale får rørt sig

De svært psykisk syge patienter, der er indlagt på Sikringsafdelingen, er svære at få en relation til som behandler, og de kan være endnu vanskeligere få til at dyrke motion.

Tæt samarbejde skal skabe job

I et nyt samarbejde mellem Psykiatrien Region Sjælland og fire vestsjællandske kommuner får borgere med en svær sindslidelse støtte til at komme i arbejde.

Psykiatrien på speed dating med unge læger

De unge læger er i høj kurs i Region Sjælland. Lørdag var der charmeoffensiv mellem Yngre Læger og forskellige specialer i regionen til den årlige Yngre Lægedag. Psykiatrien var også med.

PsykInfo fejrede flytning

PsykInfos Rådgivning i Næstved er flyttet til nye lokaler tæt ved stationen. Det fejrede de tirsdag d. 30. august med indvielse og åbent hus.

Psykiatrien støtter børn og unge pårørende

Hvis mor eller far har en psykisk sygdom, så er noget af det vigtigste for barnet at få viden om sygdommen og håndtere det.

Hvad snakker bruger-/pårørendepanelet om?

Nu kan du følge med i, hvad psykiatriens bruger-/pårørendepanel snakker om på møderne. Referaterne er nu blevet offentliggjort på Psykiatrien Region Sjællands hjemmeside.

Folkeklubben rockede psykiatrien

Onsdag gav bandet Folkeklubben koncert for brugere og personale i Psykiatrien Vest i Slagelse i auditoriet på Psykiatrisygehuset i Slagelse. En koncert der er udsprunget af bandets egen drøm om at spille for psykiatrien.

Alle vinder endnu engang på Oringe

Onsdag kunne Psykiatrien Vordingborg fejre, at motionsløbet Pynten Rundt har haft succes i 20 år. Et motionsløb, hvor det aldrig har regnet, ingen har fået skader og et løb hvor alle vinder

Ph.d.-projekt får stor betydning for forebyggelse af tvang i psykiatrien

Erfaringer fra et fireårigt forskningsprojekt i Psykiatrisk Forskningsenhed danner grundlag for en ny vejledning til ansatte i Psykiatrien Region Sjælland om, hvordan man kan forebygge tvang og håndtere vold på psykiatriske afdelinger.

Psykiatrisygehuset i Slagelse er nomineret til Bygherreprisen 2016

Bygherrer der har hævet barren, skabt uventet merværdi og løfter et samfundsansvar. Det er nogle af de kriterier, som BoligfondenKuben og Bygherreforeningen vurderer de indstillede til Bygherreprisen 2016 på.

Se dig selv udefra og andre indefra

Psykiatrien skal blive bedre til at håndtere og forebygge vold og trusler. Det var hovedtemaet på konferencen i Relationer og Deeskalering, der blev afholdt i auditoriet i Psykiatrien Slagelse.

Fint besøg på Hukommelsesklinikken i Vordingborg

Sundheds- og ældreminister Sophie Løhde (V) var mandag sammen med en håndfuld embedsmænd på tur rundt i det sydsjællandske for at søge inspiration til arbejdet med en national handlingsplan for demens.

Samarbejdsmodel for mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug i Region Sjælland

Psykiatrien Region Sjælland og de 17 kommuner i regionen har sammen lavet en samarbejdsmodel, der skal understøtte arbejdet med og omkring mennesker med psykisk sygdom og samtidigt misbrug.

Hurtig indsats er vigtig, fordi den virker i behandlingen af psykoser

Erfaringer fra brugere, behandlere, pårørende, praktiserende læger og forskere blev debatteret, da det nye auditorium i Psykiatrien Slagelse blev taget i brug for første gang i denne uge.

Den sidste indflytning er nu veloverstået

Der er en ro i Psykiatrisygehuset i Slagelse, som der ikke har været før. Det er ikke længere håndværkere eller flyttemænd, der færdes på gangene, men derimod sygeplejersker, patienter, læger og andet personale.

God planlægning sikrede god flytning

Det kræver forberedelse at flytte 30 af landets mest syge psykiatriske patienter.

Samarbejde og sammenhæng på tværs af sektorer

Der kan være mange parter involveret, når det handler om borgere der har brug for psykosocial rehabilitering. En temadag i Slagelse satte fokus på, hvordan de mange parter kan samarbejde bedst omkring borgerne.

Flytning gav forberedt forvirring

Onsdag indtog de første medarbejdere og patienter Psykiatrisygehuset i Slagelse, og selvom der var lidt småproblemer, er flytningen forløbet efter planen.

Åbent hus gav inspiration og indblik

Tre steder i Regionen inviterede Psykiatrien indenfor til en snak om psykiatri og psykisk sygdom for at aflive myter og sætte fokus på Psykiatrien på verdens mentale sundhedsdag.

Innovative processer har skabt ny psykiatri seng

De nye psykiatrisenge, der netop er leveret til Psykiatrisygehuset i Slagelse, er resultatet af en innovativ udbuds- og udviklingsproces. Der er videreudviklet på en allerede afprøvet basisseng.

"Mine dyrt købte erfaringer kan bruges her"

Psykiatrien Region Sjælland har siden 2011 haft et Bruger- pårørendepanel, hvor Psykiatrien kan drage nytte af brugere og pårørendes indsigt og erfaringer.

Alle har ret til at sætte deres kryds

Valget er overstået og danskerne har givet udtryk for hvad vej de gerne ser politikken skal bevæge sig i. Bare fordi man er indlagt på en psykiatriskafdeling, betyder det ikke, at man ikke gerne vil være med til at præge landets politiske retning.

En indgang til kommunale og regionale tilbud giver mere sammenhængende brugerforløb

Psykiatriens Hus Næstved giver brugerne bedre og mere sammenhængende forløb, hvor brugeren er i fokus. Mandag den 8. juni blev lokalerne til det nye samarbejde mellem Region Sjælland og Næstved Kommune indviet.

Oprettet
20.05.15
Opdateret
20.05.15
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
Psykiatriledelsens stab
Fælledvej 6
Bygning 3, 3. sal
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 60 00

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk