Søg
 

Psykiatrien på speed dating med unge læger

De unge læger er i høj kurs i Region Sjælland. Lørdag var der charmeoffensiv mellem Yngre Læger og forskellige specialer i regionen til den årlige Yngre Lægedag. Psykiatrien var også med.

​Et par hundrede læger under uddannelse brugte lørdag d. 10. september i Roskilde Kongrescenter til Yngre Lægedag, hvor Region Sjælland var tilstede med repræsentanter fra flere specialer. En dag med fokus på de unge lægers uddannelses- og karrieremuligheder i regionen, herunder i Psykiatrien Region Sjælland.

- Jeg kan jo sige, ligesom de gør i Fakta-reklamerne: ”Vi vil så gerne have, at I bliver lidt længere”, for det vil vi virkelig gerne, sagde Preben Cramon, sundhedsfaglig chef og overlæge i Region Sjælland, da han bød velkommen.

For det er en udfordring at lokke de yngre læger til regionen, og det gælder de fleste specialer og ikke kun psykiatrien. Nogle af udfordringerne kan man arbejde med, mens andre udfordringer ikke rigtig er til at rykke ved, nævnte Preben Cramon. 

- Vores undersøgelser har vist, at det, I er mest utilfredse med, er den geografiske beliggenhed, og den kan vi altså ikke gøre noget ved, for vi kan ikke flytte borgerne, sagde Preben Cramon med et smil.

Dagen gav mulighed for en slags speed dating mellem de unge læger og specialernes repræsentanter. På psykiatriens stand kunne man blandt andet teste sig selv for, om man har tendens til en personlighedsforstyrrelse. Det gav anledning til en del besøg på standen, hvor repræsentanterne fik lejlighed til at fortælle de besøgende om psykiatrien som arbejdsplads.

Unikt samarbejde i psykiatrien

Den unge læge Yamuna Ratnasingham arbejder allerede i børne- og ungepsykiatrien, og hun har et klart svar på, hvilke fordele der er ved psykiatrien som uddannelsessted:

- Der er en tværfaglighed i psykiatrien, som man ikke oplever i andre specialer. Man samarbejder med både psykologer, socialrådgivere, pædagoger og social- og sundhedsassistenter, og den tværfaglighed finder man ikke i andre specialer. Lægerollen er dog den samme, siger Yamuna Ratnasingham.

Hun er selv blevet glad for den relation, man får til patienterne i psykiatrien.

- Det er anderledes end andre specialer, fordi man får en tættere relation til patienterne og de pårørende, da det er længere forløb, man er involveret i, end hvis man er læge i somatikken. Man får en relation til patienterne, og det skal man ville for at være i psykiatrien, og det er det, der tiltaler mig ved at være i psykiatrien, siger Yamuna Ratnasingham.Yngre Lægedag er et samarbejde mellem Foreningen Yngre Læger og Region Sjælland. Dagen sluttede af for deltagerne med en festlig middag og underholdning.

Skrevet af kommunikationskonsulent Louise Gregersen.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
14.09.16
Opdateret
07.12.16
Link til denne side:
Andre sider under Artikler
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
Psykiatriledelsens stab
Fælledvej 6
Bygning 3, 3. sal
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 60 00

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk