Søg
 

PsykInfo fejrede flytning

PsykInfos Rådgivning i Næstved er flyttet til nye lokaler tæt ved stationen. Det fejrede de tirsdag d. 30. august med indvielse og åbent hus.

​Lokalerne er større og giver nye muligheder for aktiviteter. Derfor var PsykInfos medarbejdere stolte over at kunne indvie lokalerne tirsdag d. 30. september, hvor de samtidig holdt åbent hus for alle interesserede.

- Det betyder meget for os at være et sted, hvor der er let tilgang og hvor vi kan have flere rådgivninger i gang på samme tid. Her er også plads til, at vi kan have foredrag, og der er plads til organisationer som Landsforeningen Mod Selvskade og Spiseforstyrrelser og Bedre Psykiatri og selvhjælpsgrupper kan have aktiviteter her også, siger Anne Mette Billekop, der er leder af PsykInfo.Mellem 30 og 40 nysgerrige og samarbejdspartnere var mødt op tirsdag til åbent hus, hvor formanden for social- og psykiatriudvalget, Kirsten Devantier (V), klippede snoren og igangsatte et ”længe leve” for PsykInfo og de mange nye muligheder med stedet.

For det nye sted er ikke bare større end de tidligere lokaler i gågaden, beliggenheden er også meget mere synlig, og det har de allerede i PsykInfo oplevet forandringerne ved.

- For nylig kom en mand ind her, fordi han havde set vores skilt udenfor. Han var ret beklemt og havde det skidt, men da han havde haft en samtale med vores rådgiver, gik han ud herfra med ret ryg og kunne gå ud og se de muligheder, han har for at komme videre, fortæller Anne Mette Billekop.

Synlighed er vigtigt

Ifølge Anne Mette Billekop kan beliggenheden i sig selv betyde noget i forhold til PsykInfos mål om at mindske tabu om psykiske sygdomme.

- Synligheden betyder rigtig meget, og det at vi ligger, så folk kan se det, det er i sig selv med til at aftabuisere, lyder det fra Anne Mette Billekop.

Det er udvalgsformanden Kirsten Devantier meget enig i, ligesom at hun forudser det nye sted som en fordel i fremtiden også.

- Det er en rigtig god beliggenhed, PsykInfo har fået. Det er et knudepunkt i Næstved tæt ved stationen, og her går mange mennesker forbi hver dag, og med det nye Campus Næstved der bliver bygget i nærheden vil der gå en masse unge mennesker forbi her hver dag. Når man ved, at PsykInfo ligger her, så ved man, at man kan opsøge stedet, hvis man får brug for rådgivning, siger Kirsten Devantier.

Foruden synligheden er en bonus ved de nye lokaler, at de engagerede En Af Os-ambassadører som noget nyt får deres helt eget lokale. Det mener En Af Os-ambassadør Mads Trier Blom kan samle ambassadørerne.

- Med vores lokale er der mulighed for, at En Af Os-ambassadørerne kan få et ejerskab for stedet her, og bruge stedet til at mødes og sparre med hinanden og lave sociale aktiviteter. Vi er omkring 100 ambassadører, så vi forsøger at samles i mindre grupper, og med vores eget lokale i Næstved giver det nye muligheder, siger Mads Trier Blom.Til åbent hus-arrangementet tirsdag kunne man høre kortere oplæg om PsykInfos aktiviteter der blandt andet omhandler En Af Os-kampagnen, projektet med peers som brobyggere og recovery-højskole-tilbuddet.

PsykInfos Rådgivning i Næstved har åbent for rådgivning mandag til onsdag fra klokken 9 til 15 og fredag fra 9 til 13. Den nye adresse er Farimagsvej 40, 4700 Næstved. PsykInfo holder også til i Slagelse og i Roskilde.

 

Skrevet af kommunikationskonsulent Louise Gregersen

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
31.08.16
Opdateret
07.12.16
Link til denne side:
Andre sider under Artikler
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
Psykiatriledelsens stab
Fælledvej 6
Bygning 3, 3. sal
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 60 00

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk