Søg
 

PRAGTFULDT - jeg er helt fyldt op

Julelysene blev tændt i øjnene på den ældre indlagte dame efter torsdagens dialogkoncert 3.12 med Carsten Dahl i Psykiatrisygehuset i Slagelse.

​Medarbejderen, der fulgte hende fra sengeafsnittet, stemte i:
- Fantastik arrangement og dejlig fordomsfri dialog. Vi har brug for meget mere af den slags.

Koncerten havde været planlagt siden maj – og nu skulle det være. Corona til trods. Koncerten blev live streamet ud til alle sengeafsnit og ambulante enheder i Psykiatrien Region Sjælland, og nogle få patienter og medarbejdere oplevede koncerten på tætteste hold i den smukke Atrium i Psykiatrisygehuset.

Multitalentet Carsten Dahl delte gavmildt ud af fortryllende musiknumre på det gamle Hornung og Møller flygel, han læste op fra sin nye digtsamling, viste sine malerier frem og svarede hudløst ærligt på spørgsmål fra salen. Han fortalte om en angstfyldt og ensom barndom, og hvordan han som ganske ung trommeslager i et bigband vendte tilbage til livet:

- Så det at jeg var med i et fællesskab. Det, at der var brug for mig, at nogen så mig, at nogen lyste på mig for det jeg kunne. Det gjorde, at jeg langsom byggede en persona op. Og derfor er det så utrolig vigtigt at dette arrangement bliver afholdt. Hvor vi kan tale om, at vi ikke er et problem og en byrde for samfundet, men en fantastisk ressource og mulighed.  Også en mulighed for at forstå det menneskelige igennem det at have det svært. Og måske kunne forvandle noget for andre.

Se dialog-koncerten: https://youtu.be/pdbNW146SrA 

 

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
10.12.20
Opdateret
10.12.20
Link til denne side:
Andre sider under Artikler
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
Psykiatriledelsens stab
Fælledvej 6
Bygning 3, 3. sal
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 60 00

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk