Søg
 

Nogle helt specielle sygeplejersker

21 meget glade og stolte specialsygeplejersker fik torsdag deres eksamensbeviser efter veloverstået eksamen. Samtidig viste de deres eksamensprojekter frem i psykiatrisygehuset.For øjeblikket myldre det med studerende og elever, der bliver færdige med deres uddannelser, og det gælder også i Psykiatrien. Torsdag modtog 21 sygeplejersker deres eksamensbeviser og kan nu kalde sig specialsygeplejersker. Det er første gang, at Psykiatrien Region Sjælland selv uddanner et hel hold specialsygeplejersker. Tidligere er specialsygeplejersker blevet uddannet i samarbejde med Region Hovedstadens Psykiatri.

- Det har været et meget dygtigt hold, og de kan i den grad være tilfredse med deres resultat. De har klaret det eminent godt, sagde Jane Irene Lorentzen, der er uddannelseskoordinator for specialsygeplejerskeuddannelsen.

Inden specialsygeplejersken for alvor kunne lade sig fejre, præsenterede de deres eksamensopgaver for deres kollegaer og ledere.

Det var vidt forskellige emner, der blev præsenteret på plakaterne i psykiatrisygehuset. Der er kommet forslag til, hvordan man på nye måder kan arbejde med alt lige fra forældresamarbejdet i B&U, mentalisering i retspsykiatrien, aktiv medinddragelse af patienter og selvhjælpsgrupper. Og nu skal de nye specialsygeplejersker ud i klinikken og arbejde videre med deres tanker.

- Det er nu I skal ud og vise jeres værd i klinikken i samarbejdet med patienterne og jeres kollegaer. Det er nu, jeres viden skal omsættes til virkelighed. Jeg ser jer gå foran med nye tiltage og glæder mig til at følge jeres arbejde, sagde formand for specialuddannelsesrådet og ledende oversygeplejerske i Psykiatrien Øst Karin Højen til de færdiguddannede specialsygeplejersker.

Venteliste til næste hold

 

- Det har været spændende at få lov at lærer noget nyt og fordybe sig. Det har givet en større faglig ballast, og jeg er helt sikker på, vi kan være med til at løfte kvaliteten ude på afsnittene. Når man får lov at sætte sig lidt udenfor sin egen afdeling, giver det et andet blik på mange ting, sagde specialsygeplejerske Anni Holm fra det ældrepsykiatriske sengeafsnit i Vordingborg.

Uddannelsen er tilrettelagt så de studerende skiftevist er i klinikken og på skoleophold.

- Det har været et rigtigt godt år, men også hårdt. At vi skiftevist er ude i klinikken og på skole giver en god kobling mellem teori og praksis, men det kan være hårdt at skulle omstille sig fra det ene til det andet, sagde Lotte Thunbo Larsen, specialsygeplejerske på SL2 i Slagelse.

Ifølge strategiplanen for specialsygeplejersker skal 50 procent af sygeplejerskerne i Psykiatrien inden 2025 have gennemført den 1-årige uddannelse i som specialsygeplejersker.

- Jeg synes helt bestemt, at så mange som muligt skal tage uddannelsen. Det vil højne niveauet i Psykiatrien, hvis sygeplejerskerne får flere kompetencer og mere viden og psykiatrisk sygepleje, fortalte Susanne Ettrup fra børne- og ungdomspsykiatrien.

Noget tyder på at Susanne Ettrups kollegaer er enige med hende. Allerede nu er der venteliste til næste hold på specialsygeplejerske uddannelsen, der begynder til august.

Skrevet af: Kommunikationskonsulent Christina Strandsberg Nørgaard

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
22.06.17
Opdateret
22.06.17
Link til denne side:
Andre sider under Artikler
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
Psykiatriledelsens stab
Fælledvej 6
Bygning 3, 3. sal
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 60 00

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk