Søg
 

Kor synger sig til fællesskab

Sangen strømmer ud af døren, ud i den lille gårdhave og videre ud på den solbeskinnede vej i Roskilde: Joshua fit the battle of Jericho. And the walls came tumbling down, Hallelujah, lyder det.

​Det er koret UP! der så smukt synger den klassiske gospel sang.

Koret, der er for psykisk sårbare, mødes en gang om ugen i Kurhussalen ved Sct. Hans i Roskilde.

 

Foto: Mogens Frost

- Hvis vi ikke synger sange, som nogle af korsangerne selv har skrevet, så synger vi ofte gospelsange. Mange kan relatere til at bruge musikken til at smide lænkerne og slippe fri, lidt som slaverne brugte musikken i sin tid, siger Nina Leinum Nørgaard, der er korleder for UP! Hun fortætter: Vi synger os ud i et fællesskab med andre, hvor vi alle bidrager med noget forskelligt.

Alle, der er psykisk sårbare, kan være med i koret, man behøver ikke kunne synge rent for at deltage.

- Hvis du kan lide at synge, så mød bare op, lyder opfordringen fra Marie, der har sunget i koret, siden det blev oprettet for 2½ år siden.

- Man bliver bedre til at synge, og vi hjælper hinanden til at blive bedre. Og desuden er vi flere i koret, der nok skal synge tilpas højt til, at det lyder som om alle synger, tilføjer hun med et stort smil.

Plads til det hele

Korsangerne bruger alle sang og musik, når livet er svært, nogen af dem skriver deres egen musik og sange, andre spiller et eller flere instrumenter, og atter andre finder glæde i at synge og være en del af fællesskabet i koret.

- Der er ikke nogen, der forlanger noget af os, når vi er her. Det er et fristed. Nogen dage har man bare brug for at sidde i hjørnet og sumpe lidt og bare være her, andre dage bidrager man mere aktivt, og her er plads til det hele, siger Marie.

Flere af deltagerne nikker genkendende til, at det ellers kan være svært at komme ud, men at koret er en god grund til at komme afsted.

- Det giver mening for mig at komme her. Jeg går herfra med en glæde og en lethedsfølelse, siger Solveig.

Koret er også et fast holdepunkt for flere af sangerne, fortæller Ankita: - Det kan godt være hårdt at være skubbet ud af samfundet, som jeg lidt kan føle, når jeg er på førtidspension. Men her føler jeg, jeg hører til og ja, lidt får en plads i samfundet.

Her lægger vi noget i teksterne

Koret optræder normalt 10 gange om året til forskellige arrangementer.

-  Når vi optræder, kommer vi med en sårbarhed. Vi kommer, som dem vi er. Det er tydeligt, at publikum til vores koncerter ikke kun lytter efter, om vi rammer tonerne, måske lidt i modsætning til andre kor, jeg er leder for. Publikum lytter også efter følelser og fortællinger. Vi lægger noget personligt i teksterne, som publikum oplever, siger Nina Leinum Nørgaard, der understreger, at der ikke er et krav om at deltage i koncerterne: - Man kan sagtens være en del af koret uden at deltage i koncerterne.

Hvis du har lyst til at se hvad koret er du velkommen til at møde op i Kurhussalen torsdag den 27. august fra 14-15.
Du er velkommen til at tage en med som du er tryg ved.


Skrevet af kommunikationskonsulent Christina Strandsberg Nørgaard

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
21.08.20
Opdateret
21.08.20
Link til denne side:
Andre sider under Artikler
 

 Kontakt

 

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk