Søg
 

Innovative processer har skabt ny psykiatri seng

De nye psykiatrisenge, der netop er leveret til Psykiatrisygehuset i Slagelse, er resultatet af en innovativ udbuds- og udviklingsproces. Der er videreudviklet på en allerede afprøvet basisseng.

​Kuben Management har hjulpet Region Sjælland gennem processen, og resultatet er høj kvalitet til lav pris.

Til det nye psykiatrisygehus var det vigtigt for Region Sjælland, at møblerne ikke ligner traditionelle sygehus møbler. Dermed kan møblerne være med til at understøtter miljøterapien i sygehuset og skabe tryghed hos patienterne. Heller ikke de 195 psykiatrisenge de ligner en almindelig sygehusseng. Faktisk ser sengene ikke meget anderledes ud end en almindelig elevationsseng. Men de har stadig de samme funktioner som en sygehusseng har.

Den nye psykiatriseng har afrundede hjørner og er udført i rolige farver og egetræ. Det er en seng, som kan stå i ethvert soveværelse, og hjemligheden er bevidst indarbejdet for at afspejle den miljøterapi, som kendetegner hele Psykiatrisygehus Slagelse.
 

- Behovet til psykiatrisengene er mangerettede. Patienten skal kunne restituere, personalet skal kunne yde behandling, øvrig pleje mm. Samtidig havde vi regionens vision for hele sygehuset at forholde os til. I processen fokuserede vi derfor meget på at opsamle og kvalificere forventninger og input til sengen i forhold til lovkravene, tidsplanen og økonomien. Kun ved en stram processtyring kan man nå godt i mål med sådan et utraditionelt projekt, siger Charlotte Degn, der fungerede som projektleder på processen.

De unikke ønsker til sengene, den kort tidshorisont samt økonomiske hensyn har stillet store krav til nytænkning af processen. Kuben Manegement foreslog at tage udgangspunkt i en allerede eksisterende basisseng.

- Vi vidste, at flere leverandører på det udenlandske marked havde gode erfaringer med plejesenge, og ved at bruge en allerede godkendt basisseng kunne vi springe flere udviklingstrin over og gå direkte til processen med at tilpasse sengen til de danske krav og til Region Sjællands mange ønsker til en ny psykiatriseng, fortæller chefrådgiver hos Kuben Management Charlotte Degn

Input fra brugere, pårørende og medarbejdere

Udviklingen og tilpasningen af sengen er foregået i tæt samarbejde med arbejdsgrupper hvor både medarbejdere, tidligere patienter og pårørende har deltaget. Sengene har været testet og afprøvet af arbejdsgrupperne, der er kommet med input til ændringer og forbedringer.

Input fra personalet har været afgørende for den endelige tilpasning af sengen. Her er afdelingssygeplejerske Bjarne Lehmann mfl. med til at afprøve og teste den nye psykiatriseng.

- Vi havde brug for en særlig løsning, fordi prisen skulle være lav, og sengene både skulle være hurtigt færdige og kunne understøtte sygehusets miljøterapi gennem forudsigelighed og tryghed, som led i behandlingen af den psykiatriske patient, siger Tom Johansen, der er kvalitetschef i Psykiatrien Region Sjælland.

Sammen med psykiatrisygehusets øvrige udstyr, arkitektur og omgivende natur indgår sengene i en unik helhed: En healende, fysisk ramme.

De 195 senge står klar til at modtage patienter i det nye psykiatrisygehus i løbet af kort tid.

Lewel Plus leverer de 195 psykiatrisenge i Slagelse og sørger for nænsom udpakning.
 

Skrevet af: Christina Strandsberg Nørgaard

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
05.10.15
Opdateret
07.12.16
Link til denne side:
Andre sider under Artikler
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
Psykiatriledelsens stab
Fælledvej 6
Bygning 3, 3. sal
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 60 00

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk