Søg
 

God planlægning sikrede god flytning

Det kræver forberedelse at flytte 30 af landets mest syge psykiatriske patienter.​Og netop forberedelse og god planlægning sikrede, at alt forløb efter planen, da Sikringsafdelingen i Nykøbing Sjælland samt resten af retspsykiatrien i går blev tømt for beboere, mens den nye Sikringsafdeling og de retspsykiatriske afsnit i Slagelse blev fyldt.

Kl 9.00 var der morgenbriefing i Nykøbing Sjælland for politi, chauffører, personale og andre, der skulle hjælpe til ved flytningen. Rollerne var klart definerede, og alt var planlagt ned til mindste detalje for at sikre så nem og rolig en flytning som muligt for patienterne.

Undervejs i den lange planlægningsproces har der været stort fokus på patienterne, der skulle flyttes. Det har været vigtigt, at de har kunne føle sig så trygge som muligt hele vejen igennem flytningen.

Politiet har sammen med Retspsykiatrisk afdeling gjort et stort arbejde for at vurdere alle patienter enkeltvist og sikre den rigtige type transport. Hver enkelt patient er blevet forberedt så godt som muligt på flytningen.

- Det har været et stort arbejde, og der er lagt mange timer i det. Og nu kan vi se, det har båret frugt. Alt er forløbet fuldstændigt efter planen, og der har været en god stemning hele dagen, sagde psykiatridirektør Micahel Werchmeister umiddelbart efter flytningen.

Politistuderende fik indblik i unik situation

Det er første gang en så stor mængde af domsandbragte flyttes fra et sted til et andet. Og det var en unik mulighed for, at politielever kunne til at få et indblik i, hvordan sådan en operation skal gribes an.Politistuderende og de øvrige politifolk var med til at sikre at flytningen forløb som den skulle. Blandt andet kørte politiet med i transporterne fra Sikringen i Nykøbing Sjælland til Slagelse. Alt afhængig af patientens tilstand blev de enten transporteret med ambulance, i politibil eller i bus. Personalet i retspsykiatrien har vurderet patienterne løbende, og i samarbejde med politiet vurderet, hvilken type transport hver enkelt patient skulle med.

Personale, som patienterne var trygge ved, kørte sammen med politiet med i transporterne.

- Det har været vigtigt, at patienterne var trygge. Derfor har der i forbindelse med hver transport også været plejepersonale som patienterne kendte til stede. Det gav stabilitet og en god ro omkring patienterne, fortalte Michael Werchmeister.

Ud over Sikringsafdelingen hjalp politiet med at flyttet patienterne fra det lukkede retspsykiatriske afsnit i Nykøbing Sjælland. Desuden sørgede Psykiatrien Region Sjælland selv for at flytte patienterne på det åbne retspsykiatriske afsnit til Slagelse.

Flytningen vurderes af både politi og personale i Psykiatrien Region Sjælland at være forløbet godt, og patienterne er stille og roligt ved at finde sig til rette i de nye omgivelser.

Skrevet af kommunikationskonsulent Christina Strandsberg Nørgaard

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
05.11.15
Opdateret
07.12.16
Link til denne side:
Andre sider under Artikler
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
Psykiatriledelsens stab
Fælledvej 6
Bygning 3, 3. sal
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 60 00

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk