Søg
 

Fællesintro får yngre læger til at føle sig ventede og velkomne

Når man som yngre læger har første dag i Psykiatrien, kan det være lidt overvældende. Derfor har de uddannelsesansvarlige overlæger skræddersyet et fire dage langt introduktionsprogram til de yngre læger.


​Mange har meget lidt eller ingen erfaring med psykiatri, og der er meget nyt at skulle forholde sig til lige fra psykiatrilovgivningen, deeskalering og krisesamtaler til mere praktiske ting som, hvem er min vejleder, og hvor skal min uddannelsesplan sendes hen.

Derfor har de uddannelsesansvarlige overlæger skræddersyet et fire dage langt introduktionsprogram til de yngre læger.

- Det er formidabelt med sådan en introduktion. Det kan godt være lidt intimiderende at begynde i psykiatrien, hvor alt er meget anderledes og fremmed i forhold til andre specialer. Så er det rart at blive taget så godt imod. Jeg synes, vi er kommet hele vejen rundt om de vigtigste ting på en god måde, siger Terje Martens, der skal begynde i Psykiatrien Øst som H-læge.

Introduktionsdagene skal klæde de yngre læger så godt som muligt på til deres vagter, og sikre at alle har det samme grundniveau. I løbet af de tre dage har lægerne blandet andet diskuteret forskellige etiske dilemmaer og talt om hvad de skal gøre og hvad de ikke skal gøre, når de for eksempel skal løbe til alarm.

- Flere af de yngre læger er ikke så længe i Psykiatrien, og så er det vigtigt, vi får givet dem de rigtige værktøjer og den helt grundlæggende viden til at de er trygge ved at indgå i vagten så hurtigt som muligt, så de kan lærer så meget som muligt. Selvom der er stor forskel på niveauet hos en KBU-læge, der kun lige er begyndt sin karriere og en H1-læge, der måske har flere års erfaring med psykiatri, så synes vi, det er vigtigt, at alle har et vist minimums niveau, og med det her tilbud kan vi give alle en teoretisk ballast til at gå i vagt, fortæller Christina Augusta Buchholt Renstrøm, der er uddannelsesansvarlig overlæge i Psykiatrien Vest.

Godt at få genopfrisket

Fællesintroduktionen er for alle KBU-læger, I-læger og H1-læger, der begynder i Psykiatrien. Lægerne bliver blandt andet undervist i psykiatriloven, psykofarmakologi, psykoterapi, psykopatologi, krisesamtaler, akutpsykiatri, konflikt nedtrapning og deeskalering. De yngre læger deltager også i et specielt tilrettelagt endags relation og deeskaleringskursus, hvor blandt andet de psykofysiske greb bliver gennemgået.

- Det er en god måde at få hilst på de andre yngre læger. Det giver grundlag for et godt kollegaskab på tværs af geografierne. Og så er det rart, at vi alle har fået de samme informationer, siger Terje Martens.

Inderjeet Dhillon skal i gang med sit H-forløb i Psykiatrien Vest, og var meget positivt overrasket over introduktionsforløbet.

- Som nyansat yngre læge er introduktionen den mulighed sygehuset har for at give et godt første indtryk og skabe en relation, der i sidste ende kan resultere i fastholdelse og rekruttering. Vi, som er startet på dette hold, er alle i uddannelsesstillinger. Vi har alle med stor tilfredshed bemærket, at man tidsmæssigt har prioriteret at lave en god introduktion, og at den er velorganiseret og informativ. Man fornemmer, at der er en atmosfære af, at her prøver vi at gå nye veje. Alle gør lige det lille ekstra, jeg oplevede alt fra at blive hilst på ved navn på første dag, mappen med det håndskrevne indeks og den uddannelsesansvarlige overlæge, som allerede har fået mig tilmeldt relevante kurser. Jeg havde det egentligt lidt blandet med at skulle starte i Slagelse primært grundet afstanden, men jeg er blevet meget positivt overrasket. Vi er kommet godt rundt om de vigtigste ting på disse dage og jeg glad for at få genopfrisket nogle ting. Jeg ser virkelig frem til, at skulle være en del af holdet i Vest.

Skrevet af kommunikationskonsulent Christina Strandsberg Nørgaard

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
06.10.20
Opdateret
06.10.20
Link til denne side:
Andre sider under Artikler
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
Psykiatriledelsens stab
Fælledvej 6
Bygning 3, 3. sal
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 60 00

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk