Søg
 

Alle vinder endnu engang på Oringe

Onsdag kunne Psykiatrien Vordingborg fejre, at motionsløbet Pynten Rundt har haft succes i 20 år. Et motionsløb, hvor det aldrig har regnet, ingen har fået skader og et løb hvor alle vinder


Solen titter gennem de grønne bøgeblade på de høje, gamle træer, og der er næsten havblik, når man kigger ud over Storstrøm. Oringes smukke natur er for 20. år i træk klar til at tage imod 290 brugere og tidligere brugere af psykiatrien til motionsløbet Pynten Rundt.

- Det har aldrig regnet under løbet. Måske lidt før og lidt når folk er gået hjem, men det har faktisk aldrig regnet, når deltagerne skulle løbe. Er det ikke fantastisk?

Ordene kommer fra ledende ergoterapeut Helle Andrea Pedersen, fra Psykiatrien i Vordingborg, der har været tovholder på Pynten Rundt i en del år. Hun er ét stort smil på den varme soskins-onsdag, og det er svært at få et ledigt øjeblik med hende, for mange kommer forbi for at få en snak. ”Jeg trænger til sådan en dag her,” lyder det fra en deltager der går forbi.

Alle kan deltage i Pynten Rundt, uanset om man sidder i kørestol, går med rollator eller er løber, for der er ruter til flere niveauer. ”Jaaaa! Sådan! Wuhuuu!” lyder det fra Helle Andrea Pedersen og de andre, når der kommer deltagere i mål. ”Du plejer at stå dér og klappe”, lyder det fra en deltager, da han kommer i mål, og så griner de begge. For løbet er fuld af traditioner. En af dem er, at der aldrig sker nogen skader.

- Ja vi har altid samaritter med, fordi vi er så mange mennesker samlet. Men den værste skade, vi har haft, har været en vabel der kunne ordnes med et stykke plaster, lyder det fra Helle Andrea Pedersen.

En anden tradition er, at alle vinder ved at deltage. De store smil og mange grin vidner om, at det er en dag, som både brugere og ansatte i psykiatrien sætter stor pris på. For 44-årige Peter Stolt , der har paranoid skizofreni, har Pynten Rundt været et vendepunkt. Han deltog for første gang i løbet for 10 år siden, og da han først var blevet introduceret for at løbe, tog det om sig.

- Pynten Rundt har betydet, at jeg nu privat løber 3-4 gange om ugen i en løbeklub. Jeg føler, at min sygdom, mit angst og min skizofreni er løbet væk. Jeg får stadig medicin, men at løbe gør noget rigtig godt for mig. Jeg får det godt af at løbe, lyder det fra Peter.

Den slags historier er Helle Andrea Pedersen meget glad for at høre.

- Vi ved, at mange træner op til løbet inden. Vi håber, at løbet kan være med til, at man får mod på motionen, fordi man jo ved, at det er sundt for os alle. Jeg var slet ikke klar over, at vi havde historier, som Peters, men det viser jo, at løbet kan gøre en forskel, siger Helle Andrea Pedersen.Pynten Rundt sluttede med grillpølser og socialt samvær samt musik fra bandet ”SindsygeOrkestret”, der består af brugere fra værestedet Ritas Corner i Vordingborg. Der var 290 deltagere i jubilæumsløbet.


Skrevet af kommunikationskonsulent Louise Gregersen

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
26.05.16
Opdateret
07.12.16
Link til denne side:
Andre sider under Artikler
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Region Sjælland
Psykiatriledelsens stab
Fælledvej 6
Bygning 3, 3. sal
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 60 00

Min Sundhedsplatform

MinSundhedsplatform.dk

Se din journal og dine prøvesvar på www.MinSundhedsplatform.dk