Søg
 

For forældre og pårørende

Information om samarbejdet med forældre og pårørende.

​Vi ser det som en vigtig opgave at inddrage jer som forældre/pårørende hurtigst muligt i forløbet. Som forældre/pårørende kan du bidrage med nyttig viden om den aktuelle situation, den unges livshistorie og hidtidige sygdomsforløb.

Du behøver ikke være i familie med den unge for at være pårørende. Når vi taler om pårørende, mener vi, en person der kender patienten godt. Pårørende kan være forældre, kæreste, søskende, nær ven/veninde eller andre, som den unge har tillid til.

Som pårørende inddrages du i forløbet med henblik på at bidrage med informationer om den unge og for at deltage i beslutninger, men altid med respekt for samtykke og tavshedspligt.

For os er det vigtigste, at samarbejdet foregår på den unges præmisser, dog gælder at unge under 15 år altid skal have sine forældre/værge med i beslutningerne. I de tilfælde, hvor den unge over 15 år ikke har givet samtykke til information til pårørende, tilbyder vi generel information/undervisning/vejledning om sygdom, medicin og behandling.

Find yderligere informationsmateriale til pårørende.

Du er også altid velkommen til at kontakte os på afsnittet, hvis du har nogen spørgsmål, så vil vi hjælpe dig, så godt vi kan.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
23.11.11
Opdateret
31.07.18
Link til denne side:
Andre sider under Indlæggelsesforløb
 

 Kontakt

 
Afdeling for Børne- og ungdomspsykiatri
Ungdomspsykiatrisk afsnit U1 - Roskilde
Smedegade 16
Bygning 29
4000 Roskilde
Tlf. 58 53 80 20