Søg
 

Idræt, fysisk aktivitet og bevægelse

Fysiske aktivitetstilbud anvendes som en del i behandlingen.

​Beslutning om deltagelse i idrætsaktiviteter træffes på en afsnitskonference, hvor den enkelte patients psykiske problematik og ressourcer bliver vurderet.

Hensigten med idrætsaktiviteterne er, at patienterne får trænet og brugt deres krop under indlæggelsen, så deres fysiske funktioner vedligeholdes, samtidig med at de opnår en bedre kropsfornemmelse. Desuden er det hensigten, at patienterne gennem de fysiske aktivitetstilbud, får fastholdt eller udbygget deres evne til social omgang med andre.

De fysiske aktiviteterne planlægges sammen med patienten, og aktiviteten evalueres løbende i et samarbejde mellem patienten, kontaktpersoner, behandlingspersonale. idrætslærer samt fysioterapeuter.

Der er bygget og indrettet et idrætsafsnit bestående af en idrætssal, hvor man kan spille forskellige boldspil, eks. volleyball, basketball og badminton. Hallen kan ligeledes bruges til andre fysiske aktiviteter. I tilknytning til hallen er der to træningslokaler, der er indrettet som motionscenter med hhv. træningsudstyr og træningsmaskiner til at vedligeholde patienternes muskulære og kredsløbsmæssige tilstand.

Derudover er der en idrætshave, indrettet med en stor græsplæne med mål til fodbold og et gummibelagt område til andre boldspil.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
06.12.11
Opdateret
11.12.19
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Slagelse
​Sikringsafdelingen
Grønningen 15
Bygning 5
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 67 60