Søg
 

For pårørende

Information for pårørende.

Information til pårørendeVi ser det som en vigtig opgave at inddrage dine pårørende hurtigst muligt. Dine pårørende kan hjælpe med nyttig viden om din situation, din livshistorie og eventuelt tidligere svære situation.

En pårørende er en person, som kender dig godt. Det kan være en ægtefælle, samlever, børn, kæreste, søskende, nær ven/veninde, kollega, nabo eller andre, som du har tillid til.

Hvis du vil kan du tage en pårørende med allerede til den første samtale.

Vi taler kun med dine pårørende om dit forløb, hvis du har givet samtykke til det. Udover at komme med vigtige informationer, der kan gør din behandling bedre, kan de også inddrages i beslutninger i løbet af behandlingen, hvis du ønsker det.

Der er forskel på pårørendes mulighed for være en del af samarbejdet. Pårørendes behov for støtte er også forskelligt og afhænger af situationen.

Hvis du ikke ønsker at give samtykke til, at vi taler med dine pårørende om dit forløb, kan vi tilbyde dem generel information og vejledning om sygdom, medicin og behandling.

Hvis du er i tvivl, om du har truffet den rigtige beslutning om samtykke, kan du til enhver tid drøfte det med din kontaktperson. Du kan altid ændre din beslutning.

Hvis du er pårørende til et menneske, der har begået selvmord, har forsøgt selvmord eller har påtrængende tanker om det, kan vi tilbyde behandling med fokus på håndtering af dine reaktioner på din pårørendes død, krise eller behandling.

Pårørende kan også kontakte PsykInfo for vejledning og eventuelt blive tilknyttet en pårørendegruppe på en af akutmodtagelserne.

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
12.09.13
Opdateret
13.12.21
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Slagelse
Klinik for Selvmordsforebyggelse​​
Fælledvej 6
Bygning 2, 1. sal
4200 Slagelse
Tlf. 58 53 73 73
Telefontid:
Mandag - fredag kl. 8.00-15.00