Søg
 

For pårørende

Information om samarbejde med pårørende.

Information til pårørendeVi ser det som en vigtig opgave at inddrage dine pårørende hurtigst muligt. Dine pårørende kan hjælpe med nyttig viden om din situation, din livshistorie og dit sygdomsforløb.

For børn og unge under 15 år

Hvis du er pårørende, kan du forvente at blive spurgt ind til den unges sygehistorie. Jeres beskrivelse af oplevelser med den unge og den bekymring I måtte have, er central for den samlede forståelse og vurdering af barnets vanskeligheder.

Vi forsøger at skabe et tæt samarbejde til den unge og de pårørende ved at inddrage de pårørende sammen med den unge i undersøgelse og behandling. Hvis den unge er over 15 år, skal vi respektere deres ønske om, hvor meget familien skal inddrages. Vi vil dog forsøge at få familien til at arbejde sammen.

For børn og unge over 15 år

En pårørende er en person, som kender dig godt. Det kan være en af dine forældre, kæreste, søskende, nær ven/veninde, nabo eller andre, som du har tillid til.

Hvis du er over 15 år, skal du give os lov til at tale med dine pårørende. Udover at komme med vigtige informationer, der kan gør din behandling bedre, kan dine pårørende også inddrages i beslutninger i løbet af behandlingen, hvis du ønsker det.

Hvis du ikke ønsker at give samtykke til, at vi taler med dine pårørende, kan vi tilbyde dem generel information og vejledning om sygdom, medicin og behandling.

Hvis du er i tvivl, om du har truffet den rigtige beslutning om samtykke, kan du til enhver tid tale med din kontaktperson om det. Du kan altid ombestemme dig.

Vi vil forsøge at få familien til at arbejde sammen, men respekterer naturligvis dit ønske om, hvor meget dine pårørende skal inddrages.

For de familier, hvor der er mindreårige børn, er der et særligt tilbud i Region Sjælland. Det gælder søskende under 18 år.

 

Pårørende kan også kontakte PsykInfo for vejledning og eventuelt blive tilknyttet en pårørendegruppe på en af akutmodtagelserne.

Kontakt PsykInfo på deres hjemmeside eller tlf. 70 25 02 60.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
23.11.11
Opdateret
02.12.20
Link til denne side:
www.regionsjaelland.dk/npsamp
 

 Kontakt

 
Afdeling for Børne- og Ungdomspsykiatri
​Børne- og Ungdomspsykiatrisk klinik - Næstved​​​​​
Rådmandsengen 1A
4700 Næstved
Tlf. 58 53 83 10 (Børn)
Tlf. 58 53 83 50 (Unge)
Tlf. 58 53 83 00 (ADHD)
Telefontid:
Mandag - fredag kl. 8.00-15.00