Søg
 

For pårørende

Information til pårørende.

Vi ser det som en vigtig opgave at inddrage dig som pårørende hurtigst muligt i forløbet. Som pårørende kan du bidrage med nyttig viden om den aktuelle situation, beboerens livshistorie og hidtidige sygdomsforløb.

Pårørende kan være ægtefælle, samlever, børn, kæreste, forældre, søskende, nær ven/veninde, kollega, nabo eller andre, som beboeren har tillid til. Når vi taler om pårørende, mener vi en person, der kender beboeren godt.

Som pårørende inddrages du under forløbet med henblik på at bidrage med informationer om beboeren og for at deltage i beslutninger omkring beboeren, men altid med respekt for samtykke og tavshedspligt.

For os er det vigtigste, at samarbejdet foregår på beboerens præmisser. Din mulighed for at indgå i samarbejdet med personalet vil derfor være individuel, ligesom behov for støtte vil være forskelligt og afhænge af dig selv, den konkrete situation og beboeren. Du kan nedenfor læse mere om hvordan og hvornår, du kan blive inddraget i et behandlingsforløb, og hvilke muligheder du har, hvis ikke beboeren ønsker at inddrage dig.

I de tilfælde, hvor beboeren ikke har givet samtykke til information til pårørende, tilbyder vi generel information/undervisning/vejledning om sygdom, medicin og behandling. Der er også mulighed for at finde oplysninger på www.psykinfo.dk

Det kan være overvældende at være pårørende til en person med psykisk sygdom og at stifte bekendtskab med psykiatrien. Derfor tilbyder vi akutsamtaler til pårørende, der er i kontakt med de psykiatriske akutmodtagelser.

 
Vi tilbyder også samtaler, der sætter fokus på rollen som pårørende fremfor den enkelte diagnose.

Find yderligere informationsmateriale til pårørende

Du er også altid velkommen til at kontakte os i afsnittet, hvis du har nogen spørgsmål, så vil vi hjælpe dig, så godt vi kan.

Vi har også tilbud til børn og unge, hvis forældre eller søskende har psykisk sygdom.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
27.02.18
Opdateret
10.04.19
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Psykiatrien Syd
Afsnit S4 - Vordingborg
Færgegaardsvej 15
4760 Vordingborg
Tlf.nr. og mail for Indgang 44, 15P og Indgang 41, 15S ses nedenfor.

 

 Kontakt

 
Afsnit S4 - Indgang 44, 15P
Tlf. 58 53 70 38
Tlf. 58 53 69 99
 

 Kontakt

 
​Afsnit S4 - Indgang 41,15S
Tlf. 58 53 70 38
Tlf. 58 53 69 99