Søg
 

Forskning på Nykøbing F. Sygehus

Forskning er et højt prioriteret indsatsområde på Nykøbing F Sygehus og i Region Sjælland.

 

 

 Kontakt

 
Adresse<br />
Adresse
Forskning ved Nykøbing F. Sygehus
Nykøbing F. Sygehus
Ejegodvej 63, st.
4800 Nykøbing F.
Ring til os<br />
Ring til os
56516000
60833637

Siden d. 1. januar 2018 har Nykøbing F. Sygehus haft et epidemiologisk forskningscenter. Herunder hører også Lolland-Falster Undersøgelsen, LOFUS. De forskningsansatte er:

  • Elsebeth Lynge, klinisk professor ved Københavns Universitet, fuldtid på Nykøbing F. Sygehus
  • Zorana Andersen, professor ved Københavns Universitet, halvtid på Nykøbing F. Sygehus
  • Randi Jepsen, projektchef LOFUS
  • Sara Abild, specialkonsulent
  • Therese Lockenwitz Petersen, PhD studerende
  • Therese L. F. Holmager, PhD studerende
  • Rina So, PhD studerende
  • Neda E. Bruun-Rasmussen, PhD studerende
  • Gry St-Martin, læge, forskningskonsulent
En af centrets opgaver er at udnytte data indsamlet i LOFUS til forskning. Protokolartiklen for LOFUS og de første artikler baseret på forskning fra LOFUS er blevet publiceret, og vi har igangsat en række projekter, der i den nærmeste fremtid vil resultere i yderligere publikationer.
 
Dataindsamlingen slutter ved udgangen af 2019, og på nuværende tidspunkt er der allerede over 16.000 indbyggere på Lolland-Falster, der har deltaget i befolkningsundersøgelsen.
 

Eksempel på forskningsprojekt

Vi arbejder også med andre projekter. Et eksempel er Therese Holmagers PhD-projekt, der tager udgangspunkt i, at indbyggerne på Lolland-Falster lever kortere end andre i Danmark. Det er projektets hypotese, at “man bliver ikke syg af at bo på Lolland, men de syge flytter til Lolland”. Det vil sige, at den lave middellevetid ikke er et livsvilkår for at bo på Lolland-Falster men, at der over tid er sket en sundhedsmæssig segregering af den danske befolkning. Therese har lavet en film om det første delprojekt i hendes PhD.
 

Andre forskningsområder

Da både Zorana og Elsebeth har en lang forskningskarriere bag sig, laver de også helt andre projekter. Som eksempel er her to publicerede artikler om henholdsvis sammenhængen mellem støj og brystkræft samt effekten af screening for brystkræft.

Forskningsstøtte til Sygehuset

Det er en af vores vigtigste opgaver at hjælpe med til forskning på tværs af sygehuset. Flere projekter er i gang, og vi modtager meget gerne henvendelser fra forskningsinteresserede medarbejdere. 
 

Kontakt:

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
19.12.11
Opdateret
24.09.19
Link til denne side:
​​Img_forsk.png

I Region Sjælland og på Nykøbing F. Sygehus er der fokus på forskning.
Du kan læse mere om forskningsaktiviteter - herunder forskningsprojekter og ph.d.-studerende - på www.regionsjaelland.dk/forskning.