Søg
 

Vejrtrækning, afspænding og massage

Når du spænder, bliver ilttilførslen til livmoderen mindre, og det kan øge vesmerten. Det kan resultere i, at fødslen trækker ud ved at forhindre din livmodermund i at åbne sig.

Vejrtrækning og afspænding

Da fødselsveer er en stor fysisk anstrengelse, er vejrtrækningen under fødslen af betydning. En dyb, rolig og langsom vejrtrækning kan fremme afspændingen og give en følelse af kontrol i forbindelse med veerne. På fødegangen kan du få en iltmaske, som kan lette og hjælpe dig med en rolig vejrtrækning.

Du behøver ikke at have øvet dig i vejrtrækning inden fødslen, men hvis du ønsker det, kan du prøve at bruge den under de kraftige plukkeveer i den sidste del af graviditeten. 

Jordemoderen kan i en af de sidste konsultationer eller under fødslen vise dig, hvordan du kan trække vejret i forbindelse med en ve.

Afspænding kan også fremmes af musik, som påvirker vores stemningsleje, og derved mindsker udskillelsen af stresshormoner. Musik har en beroligende effekt og kan flytte dit fokus fra smerten.

Derfor findes der på vores stuer cd-afspillere, men du skal selv sørge for at medbringe en cd.​

To af vores fødestuer er sansefødestuer, hvor der med musik og lys skabes en god stemning, der blandt andet er med til at fremme afspænding.

Massage

Massage kan virke lindrende, især ved smerter over lænden. Det skaber samtidig en tæt kontakt mellem dig og den, der masserer. Nogle kvinder kan dog ikke lide at blive berørt under veerne, så man må prøve sig frem.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
24.11.16
Opdateret
05.04.19
 

 Kontakt os

 
Afdelingen for kvindesygdomme og fødsler
Fjordvej 15
4800 Nykøbing F.
Tlf. 56 51 54 20 (fødekontor)
Tlf. 56 51 52 20 (barselskontor)