Søg
 

Smertelindring

En fødsel er en af de største oplevelser i livet, men en fødsel er også smertefuld. Der er flere ting, både vi og du kan gøre for at reducere smerter i forbindelse med fødslen.

Fødsel og smerter

Der er stor forskel på den enkelte kvindes oplevelse af smerter under fødslen. Undervejs i fødselsforløbet danner kroppen selv smertestillende stoffer (endorfiner) og fornemmelsen af, hvordan en ve føles, og hvordan en ve kommer og går, kan i sig selv virke beroligende.

Det kan derfor være vanskeligt på forhånd at tage stilling til, om du ønsker smertelindring under fødslen og hvilken. Vent og se, hvordan fødslen forløber, og hvordan du reagerer på veerne. Herefter kan du vælge, om du har behov for smertelindring.

Angst, usikkerhed og manglende kendskab til fødselsforløbet kan forværre oplevelsen.

Vi anbefaler derfor - især førstegangsfødende - at deltage i fødselsforberedelse, således at du er klar over, hvad der sker under din fødsel. Desuden har du/I mulighed for at stille spørgsmål til de tilbud, der findes.

Vi tilbyder både ikke-medicinsk og medicinsk smertelindring.​ Det er vigtigt at gøre sig klart, at en hel smertefri fødsel ikke er mulig.


Ikke-medicinsk smertelindring

Flere af de følgende metoder kan du bruge hjemme. Kombinationen af metoder kan give en endnu bedre smertelindring. Du kan trykke på de enkelte metoder for at få mere information:


Medicinsk smertelindring

De medicinske smertelindringsmetoder kan med fordel kombineres med de ikke-medicinske. Du kan trykke på de forskellige smertelindringsmetoder for at få mere information:

Flere informationer

​​​​​​​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
24.11.16
Opdateret
03.12.19
Link til denne side:
www.regionsjaelland.dk/ngrsl
 

 Kontakt os

 
Afdelingen for kvindesygdomme og fødsler
Fjordvej 15
4800 Nykøbing F.
Tlf. 56 51 54 20 (fødekontor)
Tlf. 56 51 52 20 (barselskontor)