Søg
 

Afsnit for fødende og barsel

Fødsler på Nykøbing F. Sygehus foregår på en af de fire fødestuer. Efter fødslen kan I blive flyttet over på en af vores ni familiestuer.

Adresse<br />
Adresse
Afdelingen for kvindesygdomme og fødsler
Nykøbing F. Sygehus
Fjordvej 15
4800 Nykøbing F.
Ring til os<br />
Ring til os
Tlf. 56 51 54 20 (Fødegang)
Tlf. 56 51 52 20 (Barselsgang)
Besøgstid<br />
Besøgstid
Vi har fri besøgstid. Vis hensyn! Hviletid kl. 12.00-14.00 og efter kl. 21.00

Afsnit for fødende og barsel

Her kan du/I få jeres barn under trygge og sikre forhold og være indlagt efter fødslen. Vi har fire fødestuer, heraf to sansefødestuer og ni familiestuer (enestuer til ophold efter fødslen).

Vi håber, at du/I får et godt ophold hos os.


Fødestuerne

På Afsnit for fødende og barsel kan alle raske gravide føde deres barn, når de har været gravid mere end 34 uger. På to af de fire fødestuer er der mulighed for at føde i vand, hvis graviditeten har været ukompliceret. 

 

Når din fødsel begynder, ​bliver du indlagt på en af fødestuerne. Et par timer efter fødslen er der mulighed for, at du, barnet og en voksen ledsager efter eget valg kan blive flyttet over på en af vores familiestuer.


 

Familiestuerne

På familiestuerne får du og din ledsager ro til at lære jeres barn at kende, vejledning til pusling og pleje af barnet og støtte til at få begyndt et godt ammeforløb.

Barselsopholdet strækker sig fra få timer til flere dage. Det afhænger af, hvordan fødslen er forløbet, og hvordan du og barnet har det. Din ledsager er velkommen til at overnatte. 

Vi tilbyder morgenmad til din ledsager, men andre måltider skal købes i sygehusets kiosk eller ude i byen.


Rundvisning på Afsnit for fødende og barsel

Der er rundvisning onsdage i ulige uger kl. 15.30 af tre kvarters varighed. Tilmelding hos sekretæren:​​ Tlf. 56 51 54 20 mellem kl. 8.00-12.00.

Mødested: Informationen ved indgangen til sygehuset.​

Pakkeliste

På Føde-barselsafsnittet tilbyder vi trusser, bind og ammevenlige trøjer til dig samt bleer, dyne og tøj til din baby. Vi har ligeledes håndklæder til både dig og din medindlagte ledsager. 

Du skal selv medbringe, hvad du ellers skal bruge. Det er derfor en god idé at pakke en taske i god tid før din termin. Så er den klar til, når du skal afsted til fødsel. Det er en god ide, at du pakker: 

  • Morgenkåbe

  • Behagelige sko eksempelvis hjemmesko

  • Behageligt tøj

  • Amme-bh og amme-indlæg

  • Evt. ammepude og (ekstra) hovedpude

  • Toiletsager

  • Tøj til baby, når I skal hjem fra sygehuset

  • Autostol eller lift med tæppe/dyne til hjemturen.

Når I skal hjem

Hvis du har haft en ukompliceret fødsel, og både du og barnet har det godt, kan I vælge at tage hjem fire til seks timer efter fødslen.

Efter et døgns tid vil I blive kontaktet telefonisk af en jordemoder, som dels vil sikre sig, at I har det godt, og dels kan rådgive jer omkring amning, blødning og jeres nyfødte barn.

Hvis der opstår komplikationer, efter I er kommet hjem, kan I altid kontakte Barselsafsnittet inden for syv døgn efter fødslen. I kan blive rådgivet over telefonen eller komme ind til tjek. Ved behov kan I blive genindlagt.​​​​

Find os på Facebook​

På vores Facebook-side "Nykøbing F føde- ​barselsafsnittet​", kan du læse om nogle af vores tilbud og få idéer samt adgang til nyttige links.​​​​​​​​​​​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
09.05.16
Opdateret
03.12.19