Søg
GRAVIDITET, FØDSEL OG BARSEL
 

​Velkommen til Afsnit for fødende og barsel

Vi tilbyder undersøgelser og behandling i graviditeten, trygge rammer for fødslen og gode råd til barselsperioden. Sammen med jer ønsker vi at skabe de bedste betingelser for din graviditet og fødsel, så du og dit barn får en tryg start på en ny tilværelse.

forsideobs.png
 

Information til gravide, fødende og barslende kvinder der er tilknyttet Nykøbing F. Sygehus vedr. COVID-19.

Fødselsforberedelse
Al fødselsforberedelse og rundvisning er aflyst til og med maj.

Jordemoderkonsultationer
Alle jordemoderkonsultationer er op til graviditetsuge 28-29 omlagt til telefonkonsultationer. Du vil blive ringet op af jordemoderen på det tidspunkt I allerede har aftalt.

Efterfødselssamtaler
Hvis du har fået en tid til at tale dit fødselsforløb igennem med en jordemoder, skal du ikke møde op, men vil bliver ringet op af jordemoder på det tidspunkt som er aftalt.

Lægeambulatorier
Hvis du har en tid hos en af vores læger, skal du møde på afdelingen som planlagt.

Ambulant fødsel
Hvis du har haft en normal graviditet og en normal fødsel, og du føler dig tryg ved dette, kan det være en god ide, at føde ambulant. Hvis du føder ambulant, vil du blive kontaktet telefonisk dagen efter fødslen, så du og vi har mulighed for at stille de nødvendige spørgsmål til dit forløb.

Pårørende
Du må ikke have pårørende med til de ambulante kontroller hos jordemoder og læge. Dette er for at minimere risikoen for at smitte med Corona-virus i venteværelser og på sygehuset generelt.
Til fødslen er du velkommen til at have en rask pårørende med.
Hvis du indlægges på barselsgangen er du velkommen til at have en rask pårørende med.

Rundvisning på afdelingen
Her under COVID-19-nedlukningen har vi lavet en virtuel rundvisning som erstatning for den fysiske rundvisning, vi plejer at tilbyde. Jordemoder Pernille vil på rundturen fører dig fra hovedindgangen i forhallen til afsnit for fødende og barsel på Nykøbing F Sygehus, hvor I bl.a. vil få vist en af vores sansefødestuer og en af vores barselsstue. Pernille vil undervejs komme med forklaringer til det i ser. God tur.

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=d257f71b466b6572c7c2b3098b1305b6&source=embed&photo%5fid=61835295">


Graviditet

Find information om Ambulatorium for graviditet og barsel, oversigt over graviditetsforløbet​, undersøgelser og konsultationer hos jordemoder.


Fødsel

Find information om Afsnit for fødende og barsel, find information når fødslen begynder, selve fødslen og smertelindring.


Barsel

Find informationer om vores tilbud efter fødslen og de undersøgelser vi tilbyder dit barn​.


Til dig der skal være far

Læs, hvad du kan forvente dig og hvad du kan hjælpe med under graviditeten og fødslen.


Kontakt os

Se, hvordan du kan komme i kontakt med os, hvis du er patient eller pårørende.


Om afdelingen​

Afsnit for fødende og barsel hører under Afdelingen for Kvindesygdomme og fødsler. Find ledelse og kontaktoplysninger og læs om job hos os.