Søg
 

Indlagte patienter

Fysio- og Ergoterapien er et tværgående afsnit som - efter henvisning fra hospitalets afdelinger under indlæggelse - tilbyder vurdering, mobilisering, genoptræning og vejledning til indlagte patienter.

Når du bliver indlagt på sygehuset, kan en fysio- eller ergoterapeut være en del af dit behandlingsforløb. Når lægen vurderer, at der er behov for en fysio- eller ergoterapeut, henvises du til dette. Der er under indlæggelsen fokus på, at du er tidligt oppe og ude af din seng.

En fysioterapeut vil oftest spørge dig om, hvordan du har klaret dig op til din indlæggelse, hvad du mener, der er svært for dig i din nuværende situation i forhold til at klare dig, som du plejer, og hvad du mener der skal til, for at du kan klare dig bedst muligt efter udskrivelsen. En fysioterapeut vil i samarbejde med dig træne forflytninger, evne til at gå og aftale hvad du selv kan gøre for at blive mere selvhjulpen under din indlæggelse. Har du brug for videre træning efter udskrivelsen, er fysioterapeuten behjælpelig med kontakt til kommunen eller udarbejdelse af et øvelsesprogram.

En ergoterapeut vil oftest spørge dig om, hvordan du klarer dig derhjemme, hvordan dit hjem er indrettet, og hvordan det går med at spise og drikke. Har du problemer med at spise og drikke, undersøger ergoterapeuten hvad årsagen er til dette, og træner din evne til at spise og drikke. I forbindelse med din udskrivelse samarbejder ergoterapeuten med dig omkring behov for hjælpemidler samt træning af daglige aktiviteter i kommunen.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
17.06.14
Opdateret
17.01.20
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Fysio- og Ergoterapeutisk afdeling
Nykøbing F. Sygehus
Strandboulevarden 66
4800 Nykøbing F.
Tlf. 56 51 55 34 - Lægesekretær
​​
Skal du genoptrænes i knæ eller hofte?