Søg
 

Børneinkontinensklinik

På Børneinkontinensklinikken kan alle børn med urin- og afføringsproblemer henvende sig.

legestuen med ur.jpg

​​​​​​​​​​

I klinikken arbejder specialuddannet sygeplejerske og læge. Vi hjælper dig med at finde ud af, hvordan lige netop dit problem kan løses. Det er altid en sygeplejerske, du møder, første gang du kommer.

Du behøver ikke at have en henvisning fra din egen læge, men kan blot ringe og få en tid.

Åbningstider for tidsbestilling

Mandag-fredag kl. 8-10 og igen 12-15.00. 

Lukkedage
Weekender og helligdage.
1.maj
Fredagen efter Kr. Himmelfartsdag

Afbud, ændring af tid, forsinket!
Hvis du er tvunget til at melde afbud, ændre din tid eller er forsinket, er det vigtigt, at du giver os besked, så hurtigst som muligt!

Ring straks på telefon: 56 51 55 17

- så har vi mulighed for at indkalde anden patient.

Det første besøg
Inden du kommer første gang, synes vi, det er godt, at du ved, hvad skal foregå. Du skal ikke være bekymret for at komme på  klinikken og få hjælp. Du får tilsendt et skema. Her skal du i tre dage skrive ned, hvor meget du drikker og tisser, og på hvilke tidspunkter af dagen. Du kan for eksempel bruge et litermål til at tisse i. Når du har målt, hvor meget du har tisset, skal du skrive det ind i skemaet.

Weekend er bedst
Det bedste er at udfylde skemaet i en weekend, hvor du har tid til det, og ikke er i skole eller børnehave. Det er meget vigtigt, at du udfylder skemaet. Oplysningerne på skemaet bruger vi til at se,  om din urinblære arbejder som den skal i forhold til din alder. Det er vigtigt, for at vi kan finde en god behandling til dig. Skemaet tager du med, når du kommer.

Urinundersøgelse
Når du kommer, skal du have lavet en urin-undersøgelse. Du kommer ud på toilettet, enten alene eller med din far eller mor. Her skal du tisse i et lille bæger. Måske skal du også tisse på et lidt specielt toilet der måler, hvor godt du tisser. Det taler vi om, når du kommer.

Undersøgelse af din blære
Vi scanner din blære, når du har været ude at tisse. Så kan vi se om du tømmer den helt, som man skal. Du får lidt kold creme på maven og det kilder lidt, men det gør ikke ondt.

Den videre behandling
Når vi har lavet alle disse undersøgelser aftaler vi, hvordan vi skal hjælpe dig. Vi har mange muligheder, så vi skal nok finde noget, der passer dig.

Om besøget i Børneinkontinensklinikken
Efter undersøgelsen i klinikken vil der automatisk blive sendt oplysninger om dit sygdomsforløb til din praktiserende læge, sundhedsplejerske og andre relevante sundhedspersoner.

Hvis du eller dine forældre ikke ønsker videregivelse af informationer, bedes I meddele dette i forbindelse med konsultationen i Børneinkontinensklinikken.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
06.12.11
Opdateret
26.07.22
Link til denne side:
Andre sider under Afsnit og funktioner
 

 Kontakt

 
Børneinkontinensklinik
Nykøbing F. Sygehus
Fjordvej 15
4800 Nykøbing F.
Tlf. 56 51 55 10