Søg
 

Om Næstved Sygehus

Find information om og kontaktoplysninger til sygehusledelsen og administrationen, virksomhedsplan og velkomstfolder.


Næstved Sygehus er et af to specialsygehuse i Region Sjælland. Næstved Sygehus er et af Region Sjællands mest specialiserede sygehuse og tilbyder specialiseret behandling inden for en lang række sygdomme.

Sygehuset tilbyder behandlinger inden for:

  • Ortopædkirurgi (bl.a. udskiftning af hofte- og knæled, kikkertundersøgelser af knæ og skuldre)

  • Medicinske sygdomme (sygdomme i hjerte og lunge samt sukkersyge og ældresygdomme)

  • Kræftsygdomme (sygdomme i lunge, endetarm, blærehalskirtel mv.). Der tilbydes kemoterapi og strålebehandling samt lindring til patienter, der ikke kan helbredes for deres sygdom

  • Urinvejssygdomme (sygdomme, skader og misdannelser i nyrer, urinveje og mandlige kønsorganer)

Sygehuset har også en række specialiserede behandlingstilbud, hvor patienter ofte henvises fra hele Region Sjælland:

  • Danmarks næststørste center for operationer (udskiftninger) af hofter og knæ samt operationer af skuldre, albuer, hænder og fødder

  • Inden for kræftsygdomme tilbydes udredning og behandling af kræft i lunger, hoved- og halsområdet, urinveje, blære, prostata, bugspytkirtel samt tyk- og endetarm. Region Sjællands strålebehandling ligger på Næstved Sygehus

  • Genoptræning og rehabilitering af patienter med en erhvervet hjerneskade

  • Transfusionscenter til behandling af blodprodukter, et stamcellelaboratorium og et plasmaferesecenter til tapning af blodplasma fra donorer

  • Garantiklinik, der sikrer, at patienter kan behandles inden for ventetidsgarantierne, og som de andre sygehuse i regionen kan henvise til, hvis de selv har ventetid

AK-Centret, som uddanner patienter til selv at kunne styre deres, ofte livsvarige, behandling med blodfortyndende medicin.

Næstved Sygehus har endvidere en enhed for Tværfaglig Udredning og Behandling, hvor patienter får foretaget alle undersøgelser efter princippet »samme dag under samme tag«.

På Næstved Sygehus er der en døgnåben skadestue, som er bemandet med sygeplejersker. Der er læger tilstede mellem kl. 12 og 22.

På Næstved Sygehus er forskning prioriteret meget højt på tværs af alle afdelinger. Forskningen foregår i samarbejde med andre forskningsinstitutioner i Danmark og forskere fra både ind- og udland.

Sygehuset er desuden et stort uddannelsessted for mange forskellige faggrupper. Fra læge- og sygeplejerskestuderende til social- og sundhedsassistenter, bioanalytikere, fysio- og ergoterapeuter, radiografer, lægesekretærer, reddere, serviceassistenter m.fl.

Fremtidens sygehus

De akutte behandlinger er fra 2016 blevet flyttet til Slagelse Sygehus, og når byggeriet af Sjællands Universitetshospital i Køge tages i brug fra 2022, vil de specialiserede behandlingstilbud på Næstved Sygehus blive flyttet hertil.

Næstved Sygehus bliver et specialsygehus, der tager imod patienter fra lokalområdet og behandler dem ambulant. Tilbuddene vil især være kontroller, mindre operationer, genoptræning, dialyse og anden dagbehandling. Sygehusets få senge benyttes i forbindelse med genoptræning efter blodpropper og indlæggelser i forbindelse med ortopædkirurgiske behandlinger.

Der vil stadig været en skadestue, ligesom Garantiklinikken også fortsætter på Næstved Sygehus.

Sygehusledelsen

Kontaktoplysninger til Sygehusledelsen

Administrationen

Kontaktoplysninger til Administrationen

Næstved Sygehus 200 år

Næstved Sygehus fejrer 200 år med et jubilæumsskrift, der kigger tilbage på tiden, der er gået, og frem mod den nye fremtid for sygehuset.

Oprettet
19.12.11
Opdateret
09.06.20
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Næstved Sygehus
Ringstedgade 61
4700 Næstved
Tlf. 56 51 20 00
        

 

Find os på
 

 

Kort over Næstved Sygehus

Kort over Næstved Sygehus

Brug kortet til at finde indgange, parkering med videre.