Søg
 

Skulder og knæ

Kikkertoperation (Artroskopisk kirurgi) af knæ og skulder, på Center for Planlagt Ortopædkirurgi

Vi behandler et stort antal patienter med sports-, arbejds- og fritidsskader i knæ og skulder, på Center for Planlagt Ortopædkirurgi. Det sker i den artroskopiske sektion, hvor behandling udføres af læger med særlig erfaring inden for sportskirurgi.

Der kan f.eks. være tale om en sene skade i skulder eller en korsbånd/menisk skade i knæled. Langt de fleste af vores operationer er ambulante og bliver foretaget i sammedagskirurgisk regi.

Det betyder, at du opereres og kan tage hjem umiddelbart efter operation, hvis operationen forløber uden komplikationer.

Det er Sundhedsstyrelsen der har udvalgt Næstved Sygehus til at lave denne type behandling.

På Næstved Sygehus modtager vi også patienter i Idrætsambulatoriet til behandling.

l artroskopi sektionen behandler vi :

Skulder:

 • sene læsion
 • inde klemning
 • AC-Ied arthrose (slidgigt)​

   

Knæ:

 • forreste korsbånd skade
 • menisk skade
 • brusk skade
 • patella luxationer (knæskal)
 • fejlsporing af patella (knæskal)
 • slidgigt
 • plica (irritation af slimhindefold)

   

Forundersøgelse

Når du er henvist til os fra din praktiserende læge, bliver du indkaldt til vurdering i ambulatoriet. Du har som regel været til almindelig røntgen undersøgelse inden du ankommer til ambulatoriet. Efter samtale med patienten, tager lægen stilling til, om der er brug for supplerende undersøgelser som f.eks. en MR-scanning, for at klarlægge diagnosen.

Når diagnosen er klarlagt, bliver patienten enten skrevet op til operation, henvist til genoptræning eller bliver afsluttet fra os.

l nogle tilfælde bliver patienten henvist til andre sygehuse, hvis der er tale om en behandling, der ligger på et andet sygehus i regionen eller kræver højspecialiseret funktionsniveau.

Operation

Langt de fleste operationer bliver foretaget i fuld narkose i sammedagskirurgisk afsnit.

ldrætsambulatorium

Der er en del patienter med akutte skader i knæ og skulder, som har brug for relativ hurtig udredning og evt. behandling af deres skade, for at undgår senfølger af disse skader.Vi har derfor oprettet et Idrætsambulatorium for patienter, der har idræts og idrætslignende skader.

l Idrætsambulatoriet ser vi en gang ugentligt patienter med henblik på kontrol og undersøgelse. Det drejer sig om patienter, der er henvist fra Akutafdelingen, Slagelse Sygehus, med idræts- og idrætslignende skader i knæ og skulder.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
20.06.17
Opdateret
10.04.19
Link til denne side:
www.regionsjaelland.dk/nosk
Andre sider under Hånd, fod, skulder og knæ
 

 Kontakt

 
Center for Planlagt Ortopædkirurgi, 7. etage
Næstved Sygehus
Ringstedgade 61
4700 Næstved
Tlf. 56 51 41 82. Telefontid 9.00 - 15.00