Søg
 

Ambulatorium for gravide

I Ambulatorium for Gravide har vi tilbud til alle gravide, der skal føde på Næstved Sygehus eller Nykøbing Falster Sygehus, om at få udført en nakkefoldsscanning og en gennemscanning af fosteret.

Ultralysscanning af gravid mave

Afbud, ændring af tid, forsinket!

Hvis du er nødt til at melde afbud, ændre din tid eller er forsinket, er det det vigtigt, at du giver os besked så hurtigt som muligt.

Ring straks på Tlf. 56 51 30 00 eller på Sygehusets hovednummer Tlf. 56 51 20 00

Så har vi mulighed for at indkalde en anden gravid.

Du kan få en SMS-påmindelse angående din tid.

Telefontid

Hverdage kl. 08.00-12.00

Tlf: 56 51 30 00

Scanningstilbud til alle:Du er altid velkommen til at have en voksen ledsager med i Ambulatorium for Gravide, men børn kan ikke være med til scanningerne. Du får automatisk en tid, når din egen læge har henvist dig.

Nakkefoldscanning

I uge 12 - 13+6: I forbindelse med den første undersøgelse hos din egen læge, vil du blive informeret om dette tilbud, og hvis vi af svangrepapirerne kan se, at du ønsker tilbuddet, vil du blive indkaldt til dette.  Ved denne scanning undersøges der, om der er risiko for at barnet lider af Downs Syndrom (kr​​omosomdefekt).

Scanningen er ufarlig og vurderes sammen med en blodprøve som du får taget via egen læge og din alder.

Hvis du ikke ønsker risikovurderingen, kan vi tilbyde en scanning for at se om fosterets størrelse passer med den forventede termin eller der skulle være tvillinger.

Misdannelsesskanning

I uge 19-21: Tilbyder vi en misdannelsesskanning, hvor fosteret gennemscannes for at udelukke alvorlige misdannelser.

Andre scanninger

Der tilbydes andre scanninger/undersøgelser ved behov. Du vil få mere information hvis det skulle blive aktuelt for dig.

Moderkageprøve og fostervandsprøve

Moderkageprøve eller fostervandsprøve tilbydes, hvis der er risiko for at barnet har en kromosomfejl, en svær medfødt misdannelse eller en alvorlig arvelig sygdom. Moderkageprøve kan tages fra uge 11. Fostervandsprøve kan først tages fra uge 16.

Hjertescanninger

Afdelingen udfører avancerede hjertescanninger. Dette tilbydes, hvis der er speciel indikation. (ex: tidligere født barn med hjertefejl)

Lægekonsultationer - eventuelt inkl. scanning

Vore læger er specialister i graviditet og fødsel. De undersøger og behandler gravide med komplikationer eller risiko for komplikationer.

Det kan være du har en medicinsk sygdom. ( f.eks. forhøjet blodtryk, stofskiftesygdom, epilepsi, o.a.). Det kan også være pga. komplikationer i en tidligere graviditet/fødsel (f.eks. for tidlig fødsel, svangerskabsforgiftning, for lille barn).

Endelig kan der være specielle forhold i denne graviditet, der kræver du bliver fulgt af en læge. f.eks. at du venter tvillinger, har graviditetssukkersyge eller tendens til blødning.

Den læge der undersøger dig, vil være den læge der følger dig, hvis du får behov for yderligere undersøgelser.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
13.12.11
Opdateret
02.01.18
Link til denne side:
 

 Kontakt

 
Ambulatorium for gravide
Gynækologisk og Obstetrisk Afdeling
Næstved Sygehus
Ringstedgade 61
4700 Næstved
Tlf. 56 51 30 00
 

 Andre afsnit

 

Har du fået et spørgeskema?

LUP - Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser

Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) er en spørgeskemaundersøgelse, der hjælper med at forbedre kvaliteten i sundhedsvæsenet.