Adresse
Trombose- og AK-Centret
Næstved Sygehus Ringstedgade 39, indgang 39 4700 Næstved
Ring til os
Ring til os på tlf. 56 51 45 45
Tast 1 for AK-Hjemmepleje Tast 2 for AK-Skolen Tast 3 for AK-Klinik Tast 4 for Sekretariatet Mandag til torsdag kl. 8.00-12.00 og kl. 13.00-14.30 Fredag kl. 8.00-12.00 og kl. 13.00-14.00
|
|
Selvstyret blodpropforebyggende behandling
Uddannelsen til selvstyret blodpropforebyggende behandling strækker sig over 2 måneder og er kun et tilbud til patienter i livslang blodprop forebyggende behandling med Marevan eller Marcoumar.
Henvisning til AK-Skole går gennem praktiserende læge eller sygehus afdeling.
Beskrivelse af uddannelsesforløbet
Oversigt over uddannelsesforløbet
Uddannelsesforløbet strækker sig over ca. 2 måneder fordelt på 3 kursusgange. Hver kursusgang er af ca. 2 timers varighed. Uddannelsen afsluttes med en skriftlig test, hvor hver deltager får udleveret et opgavesæt.
1. kursus
Varighed: 2 timer til undervisning
Emne: Udlevering og afprøvning af måleudstyr
Ved første kursus får du udleveret måleapparat og teststrimler til undersøgelse af blodets størkning målt i INR-enheder. Der gives undervisning i blodprøvetagning og analysering på måleapparat.
Lær at anvende CoaguChek INRange
2. kursus
Varighed: 2 timer til undervisning
Emne: Undervisning i blodprop forebyggende behandling
Denne kursusgang indledes med undervisning i, hvordan din blodprop forebyggende behandling virker og hvilke faktorer, der har indflydelse på effekten af blodprop forebyggende medicinen. Vi gennemgår forskellige hverdagssituationer og hvorledes du skal forholde dig med hensyn til din blodprop forebyggende behandling. Du bliver ligeledes introduceret til doseringsprincipper af blodprop forebyggende medicin.
3. kursus
Varighed: 2 timer til undervisning og skriftlig test
Emne: Undervisning i dosering af blodprop forebyggende medicin
Denne kursusgang udbygger undervisningen omkring hvilke faktorer, der påvirker din blodprop forebyggende behandling samt hvilke forventninger, der er til det fremtidige samarbejde mellem dig og AK-Skolen.
Kurset afsluttes med en skriftlig test. Du får udleveret et sæt opgaver med forskellige spørgsmål om blodprop forebyggende behandling, specielt inden for områder, der er vigtige at have kendskab til, når man selv skal kontrollere sin blodprop forebyggende behandling. Det er tilladt at medbringe det udleverede undervisningsmateriale til prøven.
Tiden som selvstyrende
Du skal ugentligt indberette dine INR-målinger til AK-Skolen. Dette gøres via AK-Online over
www.sundhed.dk eller via App'en CSO.
Du kan også sende skemaet med dine INR-målinger, som fysisk post eller som vedhæftet fil på
Min Sundhedsplatform.
Efter du er færdiguddannet, vil du en gang årligt blive indkaldt til kontrol af dit måleapparat. Du kan også som færdiguddannet i selvstyret blodprop forebyggende behandling få hjælp fra AK-Skolen, hvis du har behov.
Vi kan kontaktes via telefon, AK-Online eller Min Sundhedsplatform.
Hvis du har spørgsmål vedrørende uddannelsesforløbet, er du velkommen til at kontakte Trombose- og AK-Centret på tlf. 56 51 45 45. Tast 2 for AK-Skole.
Information til uddannede selvstyrende patienter
Recept, nåle og teststrimler bestilles via telefon, AK-Online eller ved fysisk fremmøde i Trombose- og AK-Centret.
Kontakt til AK-Skole
Tlf. 56 51 45 45. Tast 2 for AK-Skole.
Telefontid:
Hverdage kl. 8.00-12.00 og 13.00-14.30
Fredag kl. 8.00-12.00 og 13.00-14.00