Søg
 

Optøede æg (FER)

Par kan benytte tidligere nedfrossede, befrugtede æg fra tidligere behandling. Befrugtede æg - frosne blastocyster - må ligge nedfrosne til kvinden fylder 46 år.

​​Opbevaringstank til nedfrossede æg​​​​​​

Overskrift

Efter reagensglas-behandling (IVF eller ICSI) er der ofte mulighed for at fryse befrugtede æg. Befrugtede æg bliver vurderet af bioanalytikeren.

Det æg med bedste 'karakter', som giver bedst mulighed for graviditet, lægges op i livmoderen fem dage efter ægudtagning. Hvis der er flere befrugtede æg med gode 'karakter', fryses disse ned. 

Senere kan de optøs enkeltvis, og blive lagt tilbage i livmoderen med henblik på graviditet. 


Underskrift til samtykke

Man skal per lov underskrive en formular, der giver tilladelse til, at æggene må nedfryses. I får en kopi, så I selv ved hvor mange æg I har på frys. I skal begge underskrive. Når æggene skal tøs op igen, skal I også begge give tilladelse til dette ved en underskrift.

Derfor er det en god idé, at I begge er tilstede, når I laver aftale om nedfrysning, og ved den samtale hvor optøning planlægges.


Hvornår bruges fryse-æg

Har I været gennem reagensglas-behandling uden at have opnået graviditet, og har fået æg i fryseren, skal I bruge fryseæg før fornyet reagensglas-behandling.

Barn 2

Hvis I har fået barn vha. reagensglas-behandling, kan I stadig bruge jeres fryseæg mhp. at opnå graviditet til 'barn 2'.

Æggene skal bruges inden kvinden fylder 46 år. Vi anbefaler at du ikke ammer, når du opstarter behandling med brug af fryseæg.

Kontakt klinikken når I føler jer parat til at bruge de nedfrosne æg, så I kan få tid til en opfølgende samtale og få lagt en plan. Husk at begge skal være tilstede for at underskrive tilladelse til optøning.

I tilfælde af mandens død

Det er jo aldrig behageligt at skulle forholde sig til at en af os skulle gå bort. 

Men hvis det skulle ske, at manden i jeres forhold skulle dø, kan kvinden bruge jeres æg fra fryseren, men kun hvis I har bedt om, og underskrevet, en særlig blanket vedrørende dette forinden. 

Hvis I ønsker det, skal I henvende jer til personalet omkring dette.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
06.07.18
Opdateret
07.09.22
Link til denne side:
www.regionsjaelland.dk/kfoae