Søg
 

Intensivafsnit

Vi tilbyder Intensiv terapi til patienter med akut sygdom eller akut forværring af kronisk sygdom.Adresse<br />
Adresse
Intensivafsnit
Anæstesiologisk Afdeling
Sjællands Universitetshospital
Lykkebækvej 1
Opgang 11, 1. sal
4600 Køge
Ring til os<br />
Ring til os
Tlf. 47 32 64 50
Alle dage kl. 08.00-23.00
Tlf. 47 32 64 55 (Sygeplejerske - akut)
Besøgstid<br />
Besøgstid
​Vi har ​fri besøgstid - vis hensyn!

Undersøgelse og behandling

Undersøgelse og behandling

Vi observerer og behandler dig efter behov. Vi justerer behandlingen efter behov og en helhedsvurdering ud fra dine værdier som puls, blodtryk, vejrtrækning og blodprøver.

Der kan være op- og nedjusteringer i medicineringen, der kan give alarmer fra overvågningsudstyret, som er vores arbejdsredskab til at vurdere dit behov for medicin, væske og vejrtrækningsmæssig støtte.


Personale

Vi tilstræber, at man fortrinsvis bliver passet af det samme plejepersonale. I starten af indlæggelsen, vil der være mange nye ansigter, da vi arbejder i 3-holds-skift, men der vil altid være kompetent personale på stuen.

Såfremt der er brug for en lægesamtale, vil plejepersonalet være behjælpelig med at få arrangeret samtalen med din patientansvarlige læge. Der kan forekomme ventetid på lægesamtaler.

Vi beder jer som pårørende om, at udpege en kontaktperson i familien, som kan informere øvrige familiemedlemmer og nære venner, når der er nye oplysninger om sygdoms- og behandlingsforløbet.


Din indlæggelse

Ved eventuel isolation

Til tider bliver vi nødt til at isolere nogle af vore patienter, det vil altid fremgå af et skilt på døren til patientstuen med orientering om hvilke forholdsregler, der skal tages i denne forbindelse.

Du vil som pårørende blive informeret om, hvordan du skal forholde dig af plejepersonalet.

Hviletider og besøgstider

Som pårørende er du altid velkommen i Intensivafsnit, men det er besluttet, at der er hviletid for patienterne i tidsrummet 12.30-14.00.

Derudover er der fri besøgstid, dog under hensyntagen til patientens og eventuelle medpatienters behov. Du bedes som besøgende på Intensivafsnit, ringe på klokken ved glasdøren, uden for afsnittet, og afvente ledsagelse af personale til patientstuen.

I tidsrummet 07.15 – 10.00 er der patientpleje på stuerne, og pårørende vil blive bedt om at vente i pårørenderummet, indtil patienten er klar til at få besøg.

Af hensyn til pladsproblemer og patienternes integritet frabeder vi os, at I venter på gangen udenfor patientstuerne.

Vi kan desværre ikke efterkomme, at man som patient kommer til at ligge på stue med en patient af samme køn, men vi tilstræber, at bevare patientens integritet i alle de situationer, hvor det er os muligt.

​Faciliteter

​Rum for pårørende

Vores pårørenderum er tilgængeligt for alle, men kan dog være optaget, når vi har samtaler med pårørende. Pårørenderummet kan efter aftale benyttes til en enkelt overnatning, nogle sengeafdelinger kan efter aftale, tilbyde en eller flere overnatninger til pårørende til en akut dårlig patient, hvis afdelingen har kapacitet til det.


Forplejning

Intensivafsnit tilbyder frisklavet kaffe/te og isvand, men som pårørende skal I selv sørge for yderligere forplejning, der forefindes både cafeteria og kiosk i sygehusets forhal.

Du finder åbningstider under Praktisk A-Z​.


Telefoni

Af hensyn til vores elektroniske overvågningsudstyr, må der ikke anvendes mobiltelefon eller mobilt bredbånd på patientstuerne.

Som patient eller pårørende bedes du slukke din mobiltelefon når du befinder dig på stuerne. I pårørenderummet må der gerne anvendes mobiltelefon.

Ved tvivlspørgsmål Har du spørgsmål som patient eller pårørende, bedes du snakke med plejepersonalet, der er koblet til dit eller din pårørendes pleje- og behandlingsforløb, i den pågældende vagt.


Socialrådgiver, psykolog og præst

Personalet hjælper dig gerne med at lave en aftale med enten socialrådgiver, psykolog, præst eller en anden støtteperson, hvis du eller dine pårørende har brug for det.

Du er velkommen til at ringe til Intensivafsnit, dog opfordrer vi til, at du ikke ringer lige i vagtskiftet, som er på følgende tidspunkter:

 • kl. 07.00 – 07.30
 • kl. 15.00 – 15.30
 • kl. 23.00 – 23.30

Udskrivelse

Det er vigtigt, at du er tryg, når du skal hjem. Stil spørgsmål, hvis du er i tvivl. Det kan være en god idé at skrive ned, så du husker at få svar på alle dine spørgsmål.​

Du skal blandt andet have svar på følgende spørgsmål:

 • Hvilken medicin skal jeg tage?

 • Er der noget, jeg være særligt opmærksom på?

 • Har I givet hjemmeplejen besked om, at jeg kommer hjem?

Hvis du har spør​gsmål, er du velkommen til at ringe til os det første døgn efter du er kommet hjem. Derefter skal du ringe til din egen læge.​

Besøg på sygehuset: Vigtig information

Styrelsen for Patientsikkerhed indfører stop for besøg på sygehuse, behandlingsinstitutioner, bosteder med videre. Der er dog en række undtagelser.

Du kan gøre en forskel

​Som pårørende kan du støtte og hjælpe. Både praktisk i forbindelse med pleje, men også ved at lytte og stille spørgsmål.

 • Tag med på sygehuset

 • Hjælp med det praktiske

 • Lyt efter og husk, hvad personalet fortæller

 • Stil spørgsmål til undersøgelser og behandling. Skriv gerne spørgsmålene ned hjemmefra.


Kontaktpårørende

Det er en stor hjælp, hvis I som pårørende aftaler, hvem der skal være den kontaktperson, vi informerer. Kontaktpersonen er også den, der kan ringe til os, og derefter give information videre til resten af familien.


 

Husk som gæst på sygehuset

 • Vask og sprit dine hænder

 • Vis hensyn i hviletiden og når personalet skal tale med eller behandle andre patienter

 • Sæt din telefon på lydløs

 • Benyt høretelefoner, hvis du hører musik eller ser film på din tablet eller computer.

 • Læs mere om besøg på sygehuset her

Hygiejne

Hygiejne

Rene hænder redder liv!

Bakterier og virus spr​eder sig via hænderne. Vask dine hænder grundigt - og sprit dem af bagefter. Så er risikoen for at sprede bakterier mindre.

 

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=d9bdbd9a2eb3b9de8a96c3e52e8f8ed5&source=embed&photo%5fid=12359719">

Blomster

På grund af hygiejne må du ikke medbringe planter med jord på. Afskårne blomster er ok.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
28.11.11
Opdateret
04.01.19
Link til denne side:
www.regionsjaelland.dk/kaia