Søg
 

Hjertemedicinsk

Kardiologisk afsnit, hjertemedicinsk afd. 43-3. En beskrivelse af afsnittet, dets funktioner, patienter, medarbejdere og mål

​Vores afsnit og arbejde

​Vi er et akut medicinsk koronar afsnit med 23 senge. I dagtid modtager vi de akutte AKS (akut koronar syndrom) patienter i vores akutte hjertemodtagelse. I aften- og nattevagter går akutte hjertepatienter direkte til afdelingen. 
 
Vi har tilknyttet et hjerteambulatorium og en forskningsenhed. 
Derudover har vi en ekkokardiografisk enhed, som varetager alle akutte og ambulante undersøgelser. 
 
Medarbejdere: Fire SSA, en sygeplejerskesekretær, en servicemedarbejder og 35 sygeplejersker. 
 
Ambulatoriet/ fem forskellige klinikker:
 
H​jertesvigtklinik (både Holbæk og Kalundborg) 
Hjerterehabilitering
Hypertensionsklinik
AK-klinik 
Diagnostisk klinik (holter og døgn-blodtryk)
 
Vi udfører eventmonitorering, arbejdstest og hjerte CT. Vores speciale er AKS patienter (akut koronar syndrom). Hjertepatienterne modtager vi direkte i afdelingen - og vi har et godt tværfagligt samarbejde med ambulanceredderne. 
Vi har arytmi patienter, hjertesvigt, både nyopdaget og kendt, og generel kardiologisk udredning. I afsnittet udfører vi både planlagte og akutte DC-konverteringer, hjerte CT undersøgelser og arbejdstest. 
 

Er afsnit 43-3 noget for dig?

At arbejde med hjertepatienter er altid spændende. Det er en fordel at have god erfaring i arbejdet med hjertepatienter, lige meget hvor man er henne i sundhedssektoren. Hjertepatienter findes nemlig inden for alle specialer. 
 
Det er spændende at arbejde på 43-3 fordi vi har en god blanding af akutte hjertepatienter og de mere kroniske patienter. Dette giver en arbejdsdag med god variation. 
 
De fleste indlæggelsesforløb på 43-3 er korte. De lange indlæggelsesforløb forekommer, dog ikke så ofte. Som sygeplejerske skal du være indstillet på, at du ikke kender dagen, før du møder op på arbejde. Vi kan udskrive op til en halv afdeling i løbet af et døgn.
 
På hjertemedicinsk afdeling er det vigtigt at kunne håndtere både de intense forløb med akutte hjerte-patienter, hvor vi skal handle hurtigt, og samtidig kunne varetage plejen for den kroniske hjertepatient.
 
Tre af vores mest engagerede medarbejdere brænder for
 
  •  Det akutte forløb - at kunne gøre en kæmpe forskel lige nu og her
  • At møde den kriseramte patient med lige netop den faglighed der kræves for at varetage en akut situation
  • Det spændende i at arbejde med en blanding af de akutte patienter og de korte indlæggelsesforløb og så samtidig møde de kronisk syge hjertepatienter.

Uddannelse og mål

Vi lægger stor vægt på efteruddannelse og faglig udvikling. Der er mange områder inden for kardiologien du kan specialisere dig i. Når man har været i kardiologien et par år og har opnået en god og bred erfaring, er der fx mulighed for at arbejde med de ambulante patienter i en ambulatoriestilling.
 
I Hjertemedicinsk afdeling har vi det mål, at være fagligt up-to-date med alle nye behandlingsregimer og vi prioriterer undervisning af vores personale. 
 
Vi arbejder på at udvide åbningstiderne af vores akutte hjertemodtagelse.
 

Vi er noget særligt

Den store variation i vores arbejdsdage gør det at arbejde her til noget særligt – og de mange muligheder for at udvikle sig fagligt inden for hjertespecialet.
 
Vi har en meget velfungerende personalegruppe og så er vi er kendt for vores gode samarbejde, både blandt plejepersonalet, og også tværfagligt. Det er noget vi arbejder aktivt med.
 

Samarbejde

Vi samarbejder med hjerteambulatoriet og akutmodtagelsen samt vores egen akutte hjertemodtagelse. Derudover Præhospital: Falck, ambulancereddere med flere.

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
31.07.18
Opdateret
27.04.20
Link til denne side:
 

 Visitkortvælger