Søg
 

Gode råd til dit forløb

Find gode råd om dit forløb og hvad du skal være særlig opmærksom på.

Stil dine spørgsmål

Det er vigtigt, at du ved og forstår, hvad der skal ske i dit forløb. Det gælder både i graviditeten, under fødsle og den første tid med barnet. Spørg hvis du er i tvivl om noget. 

Spørg hellere en gang for meget end for lidt og vær sikker på, at du forstår svarene. Du er velkommen til at bede os om at gentage og omformulere svaret. Det er en god ide, at skrive dine spørgsmål ned, så du husker at stille dem til os.

Fortæl os om dine vaner

Det er vigtigt, at du fortæller os, hvad du får af medicin. Det gælder også alternativ behandling, kosttilskud og naturprodukter, samt om du følger særlige kostråd. 

Fortæl os, hvis du er allergisk overfor medicin, mad eller andet.

Tag en pårørende med

Det er en god ide, at du tager din partner eller anden pårørende med, når du skal til undersøgelse eller behandling. Flere ører hører bedre.

Tjek dit navn og personnumer

Det er en god ide, at du ved udlevering af dit armbånd i forbindelse med indlæggelse tjekker op på, at det er det rigtige navn og personnummer, der står angivet. 

Vi spørger dig også løbende om dit navn og personnummer, når du skal undersøges, behandles eller have medicin. Det gør vi for at sikre patientsikkerheden.

Fortæl os, hvis du har ondt

Fortæl os, hvis du har ondt og sig til i god tid, hvis du fornemmer, at du kan have behov for ekstra medicin mod smerter. 

Det er vigtigt, at vi kender dine smerter og symptomer - også selvom det måske ikke har noget med graviditets-, fødsels- eller barselsforløbet at gøre.

Kend dit videre forløb

Det er vigtigt, at du ved, hvad der er næste skridt i dit forløb. Spørg os, hvis du er i tvivl. Når du bliver udskrevet efter fødslen, er det en god ide, at du kender til dine muligheder for hjælp og støtte fra os, sundhedsplejersken eller egen læge.

Kend din medicin

Hvis du får eller har fået medicin under din indlæggelse, er det vigtigt, at du ved, hvad medicinen hedder, hvordan den virker, samt hvordan og hvor længe du skal tage den. 

Sørg for at kende medicinens eventuelle bivirkninger og spørg, om der er særlige typer mad eller drikkevarer, der kan påvirke behandlingen negativt.​​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
31.07.17
Opdateret
21.04.22