Søg
 

Fødeafsnit 05-3

På Fødeafsnittet varetager vi både ukomplicerede og komplicerede fødsler herunder tidlige fødsler (før graviditetsuge 37+0).

Adresse<br />
Adresse
Fødeafsnit 05-3
Gynækologisk/Obstetrisk Afdeling
Holbæk Sygehus
Smedelundsgade 60, 1. sal
4300 Holbæk
Ring til os<br />
Ring til os
Tlf. 59 48 42 93
Hele døgnet og ved AKUT henvendelse
Besøgstid<br />
Besøgstid
​Vi h​ar fri besøgstid - vis hensyn! Hviletid efter kl 21.00.​

Akut - ring til Fødeafsnittet

​Ring akut til tlf. 59 48 42 93

hvis du oplever nedenstående:

 • Svangerskabsforgiftning (graviditetsforgiftning)​

 • Graviditetskvalme​

 • Markant mindre liv i maven efter uge 24

 • Risiko for tidlig fødsel

 • Blødning i graviditeten

 • Vandafgang uden veer

 • Igangsættelse af fødsel

 • Vending af barn, der ligger tværs eller med underkroppen først

 • Svær bækkenløsning

 • Påvirket nyrer

 • Unormale smerter i underlivet.

Inden fødslen - ring til Føde​afsnittet​

​I telefonen taler du med en jordemoder, som også kan give dig råd og vejledning, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om fødslen.

Du bør desuden kontakte vagthavende jordemoder ved:

 • Regelmæssige, kraftige veer

 • Vandafgang eller mistanke herom

 • Veer før 37+0

 • Blødning

 • Mindre liv

 • Pludseligt opståede graviditetsrelaterede smerter

 • Utryghed.

Husk din vandrejournal og medicinliste ved alle henvendelser vedrørende din graviditet og fødsel.

Huskeliste til ophold på føde- og barselsafsnit på Holbæk Sygehus.pdfHuskeliste til ophold på føde- og barselsafsnit på Holbæk Sygehus.pdf

Fødslen

Når du skal føde hos os, gør vi vores bedste for, at vi sammen med jer tilrettelægger jeres forløb, så det i vidt muligt er tilpasset jeres behov og ønsker.

På Fødeafsnittet tilbyder vi:

 • en jordemoder hos jer under hele fødslen

 • hjælp til optimal smertelindring

 • håndtering af eventuel lang indledende fase

 • størst mulig tryghed og sikkerhed for dig og dit barn

 • at imødekomme jeres tanker til fødslen.


Dit forløb

Hos os kan du vælge ambulant fødsel eller modtage tilbud om overnatning efter fødslen. Vi tilbyder alle kvinder minimum en overnatning. Hvis du er førstegangsfødende, er du normalt indlagt 2-3 dage.

I bliver modtaget på Fødeafsnittet af en jordemoder. Du vil blive tilbudt en undersøgelse, hvor vi kan vurdere, om du er i aktiv fødsel. Når du er i aktiv fødsel, har du regelmæssige veer, og din livmodermund er begyndt at åbne sig.

Sammen med jordemoderen aftaler I ud fra jeres situation, om I kan:

 • blive indlagt til fødsel og flyttes på en fødestue

 • blive tilbudt indlæggelse på Afsnit for Svangre og Barsel G73

 • tage hjem og afvente fødslens videre forløb.

I telefonen taler du med en jordemoder, som også kan give dig råd og vejledning, hvis du har spørgsmål eller er i tvivl om fødslen. Husk din vandrejournal og medicinliste ved alle henvendelser vedrørende din graviditet og fødsel.

Under fødsel kan du have højst 1 ledsager med. Denne skal være 100% rask og komme fra et hjem med raske familiemedlemmer.

Når barnet er født, under ophold på barselsafsnittet er der mulighed for at samme ledsager, som deltog i fødslen, kan være på barselsafsnittet.


Smertelindring

Beslutninger om behandling og smertelindring​ under fødslen bliver taget sammen med jer på baggrund af jeres tanker, barnets tilsta​nd, vores anbefalinger og det videre forløb.​

Viser det sig, at fødslen ikke er i gang, når I kommer på Fødeafsnittet, vil I blive anbefalet af tage hjem igen eller eventuelt blive indlagt, indtil fødslen går i gang.​


Efter fødslen

Hvis I har haft en ukompliceret fødsel, og både mor og barn har det godt, kan I vælge at tage hjem 4-6 timer efter fødslen ved andengangs fødsler.

Efter et døgns tid vil I blive kontaktet telefonisk af en jordemoder, som dels vil sikre sig, at I har det godt, og dels kan rådgive jer omkring amning, blødning, jeres nyfødte barn m.m.

Hvis der opstår komplikationer, efter I er kommet hjem, kan I altid kontakte Barselsafsnittet på tlf. 59 48 43 02, som kan rådgive jer pr. telefon indenfor 4 døgn efter fødslen.​​​​​​​

Faciliteter

På Fødeafsnittet kan I møde jordemødre, fødselslæger, uddannelseslæger, social- og sundhedsassistenter samt studerende fra alle de nævnte faggrupper.

Desuden samarbejder vi tæt med Svangreambulatoriet og Barselsafsnittet.

Vi har 4 fødestuer og 4 observationsstuer. Fødestuerne er med eget bad og toilet. Som fødende har du forskellige muligheder for smertelindring, ligesom du har mulighed for at føde i vand på alle vores fødestuer.

På afsnittet tager vi cirka imod 1.500 børn om året. De fleste fødsler er helt normale, men vi tager os også af komplicerede forløb og akut opståede graviditetsrelaterede problemer, hvor disse kræver nærmere undersøgelse og/eller behandling. 

Pårørende

Information til pårørende

Som pårørende kan du støtte og hjælpe. Både praktisk i forbindelse med pleje, men også ved at lytte og stille spørgsmål.


Fri besøgstid

Besøgende er velkomne på fødegangen. Vi har fri besøgstid. Vi beder dig dog tage hensyn i hviletiden fra kl. 12.00-14.00. Efter kl. 21.00 bør besøg som udgangspunkt foregå i opholdsstuen af hensyn til andre patienter på stuen.

Når barnet er født, under ophold på barselsafsnittet er der mulighed for at samme ledsager, som deltog i fødslen, kan være på barselsafsnittet. ​

Overnatning for barnets anden forælder

Der er mulighed for, at barnets anden forælder kan overnatte i afdelingen. Tal med personalet, hvis I er interesseret i dette.

Vi lægger vægt på at skabe rammerne om en rolig og tryg fødsel for jer alle. Under hele fødslen vil der være en jordemoder på fødestuen, som vil tilstræbe at efterleve jeres ønsker og behov for en god fødselsoplevelse.​

Vi tilbyder morgenmad til barnets anden forælder, men andre måltider skal købes i hospitalets kiosk, kantine eller ude i byen.


Mad og drikke

Pårørende har mulighed for at købe spisebilletter i Informationen i stueetagen.

Dine pårørende må også gerne tage mad med og spise sammen med dig i afsnittet.​​​​​​​​​​​​​​​

Hygiejne

Hygiejne

Rene hænder redder liv!

Bakterier og virus spr​eder sig via hænderne. Vask dine hænder grundigt - og sprit dem af bagefter. Så er risikoen for at sprede bakterier mindre.

 ​

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=d9bdbd9a2eb3b9de8a96c3e52e8f8ed5&source=embed&photo%5fid=12359719">

Blomster

På grund af hygiejne må du ikke medbringe planter med jord på. Afskårne blomster er ok.​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
15.03.17
Opdateret
15.04.21