Søg
 
​​

​Velkommen til Fødeafdelingen

Undersøgelser og behandling i graviditeten, trygge rammer for fødslen og gode råd til barselsperioden. Sammen med jer ønsker vi at skabe de bedste betingelser for din graviditet og fødsel, så du og dit barn får en tryg start på en ny tilværelse.Opmærksomhed i forhold til coronavirus 

For at følge myndighedernes anbefalinger i forhold til at hindre smittespredning af COVID-19 og dermed passe på mødre, nyfødte og det sundhedspersonale som skal hjælpe dem, har vi på fødegang og barselsgang følgende retningslinjer:

Ambulante aftaler i graviditeten

1. og 2. jordemoderkonsultation (til uge 29) er med fremmøde i jordemoderkonsultationerne.

Visse opfølgende undersøgelser hos jordemoder eller fødselslæge kan blive ændret til telefonkonsultationer.

Fødselsforberedelse forventes genoptaget fra starten af oktober, nærmere information følger her på hjemmesiden og hos din jordemoder. Til gengæld tilbyder vi en virtuel rundvisning, så du kan orientere dig inden fødslen. Se med her.​

Alle ændringer vil blive sendt til din e-boks, så vær opmærksom på eventuelle beskeder her.

Ved ambulante undersøgelser og aftaler, herunder skanninger, følger vi Sundhedsstyrelsens retningslinjer, som betyder, at den gravide/nye mor har mulighed for at medbringe 1 fast ledsager. For at mindske risikoen for smittespredning beder vi om, at det er den samme ledsager, der kommer hver gang.

For at sikre, at der er plads til at holde passende afstand i venteværelset bedes ledsageren vente udenfor indtil den gravide/nye mor bliver kaldt ind og kan ringe efter ledsageren.

Du kan løbende opleve, at vore vanlige rutiner og tilbud midlertidigt ændrer sig i forhold til eksisterende pjecer og informationer.

Ved henvendelse/indlæggelse under graviditet, fødsel og barsel:

Du skal selv være 100% rask - ellers skal du telefonisk informere personalet INDEN du kommer ind på sygehuset med henblik på specifik aftale om evt. isolation eller andre forholdsregler, når du ankommer.

Under fødsel kan du have 1-2 ledsagere med - de samme, som har ledsaget dig ved ambulante undersøgelser og aftaler, herunder skanninger. Denne/disse skal være 100% rask og komme fra et hjem med raske familiemedlemmer.

Når barnet er født, under ophold på barselsafsnittet er der mulighed for at de samme ledsagere, som deltog i fødslen, kan være på barselsafsnittet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at man holder sig orienteret om smitteforebyggelse og symptomer på hjemmesiden www.coronasmitte.dk​ ​ 


   

Graviditet​

Find information om Ambulatorium for svangre, oversigt over graviditetsforløbet, undersøgelse​r i graviditeten, konsultationer hos jordemoder, fødselsforberedelse og farforberedelse.


Fødsel​

Find information om Fødeafdelingen, når fødslen begynder, selve fødslen​ og smertelindring.


Barsel

Find informationer om Barselsafsnittetbarnets trivsel, den første tid som mor og de undersøgelser vi tilbyder dit barn​.


Til dig der skal være far

Find informationer når du skal være far, eksempelvis hvad du kan hjælpe med under fødslen.


Sådan kontakter du fødeafdelingen

Er du patient eller pårørende, finder du fødeafdelingens kontaktoplysninger her.​


Om afdelingen​

Find ledelse og kontaktoplysninger​ og læs om job ho​s os.

Vidste du, at...

Obstetrisk Afdeling (graviditet, fødsel og barsel) hører sammen med Gynækologisk Afdeling og Center for seksuelle overgreb.​

​​
 
 

Akut henvendelse, ring: 59 48 42 93​

KOM MED PÅ RUNDVISNING
Forbered dig på tiden før og efter fødslen og kom med jordemoder Mette på rundvisning til føde- og barselsafsnittet samt barselsambulatoriet

<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=8d970b58d97dcba08009434d3149b5a5&source=embed&photo%5fid=62906872">

Farforberedelse


Et unikt nyt tilbud og KUN for mænd! 


Læs mere og find næste dato her​​​​​​