Søg
 

Arbejdsmedicinsk Afsnit

Arbejdsmedicinsk Afsnit er en del af Arbejds- og Socialmedicinsk Afdeling. Læs om undersøgelse, udredning og rådgivning

​​​​​​​​​​​​

​​​​​​Arbejdsmedicinsk Afsnit

Udredning og rådgivning

​​På vores arbejdsmedicinske afsnit kan vi finde ud af, om din lidelse skyldes arbejdsmiljøet på nuværende arbejdsplads eller tidligere arbejdsplads. Vi vurderer din erhvervsevne og rådgiver om dine fremtidige erhvervsmuligheder i form af jobskifte, omskoling eller skånebehov.

Hvis vi mener, at det er dit nuværende eller tidligere arbejde, som er skyld i lidelsen, skal vi indgive en arbejdsskadeanmeldelse, hvis det ikke allerede er gjort.

Vores opgave er at udrede og rådgive, dvs. vi behandler ikke din sygdom. Behandlingen skal foregå hos din egen læge, psykolog, speciallæge eller anden sygehusafdeling.

Forebyggelse 

Vi har mulighed for at forsøge at gøre arbejdsmiljøet bedre ved at deltage i møder eller besøge arbejdspladserne og informere om forebyggelse af arbejdsmiljøproblemer. Vi kan også kontakte Arbejdstilsynet. Dette sker kun, hvis du har givet tilladelse til det.

Vi forsker omkring arbejdsmiljøet for at finde sammenhænge mellem arbejdsmiljø og helbredsforhold. På den måde kan vi iværksætte forebyggelse til gavn for både dig og din arbejdsplads.

Spørgsmål

Vi kan desværre ikke besvare spørgsmål om undersøgelsen mv. via hjemmesiden, men vi tager meget gerne imod henvendelser pr. telefon 59 48 98 51 (hverdage kl. 8-15).


Undersøgelse og udredning

Forberedelse til undersøgelsen

Bekræft din aftale

Når du har modtaget din indkaldelse, bedes du bekræfte (eller ændre) din tid inden 8 dage fra modtagelse: Ring til os eller send en besked på MinSundhedsplatform.dk​
Vi  opfordrer dig til at bruge MinSundhedsplatform.dk. Du kan læse om MinSundshedsplatform her.

​Før du kommer til undersøgelsen 

Du bedes medbringe følgende til samtalen:
 • Udfyldt spørgeskema om arbejde og helbred (modtaget sammen med indkaldelsen). 
  Udfyld i MinSundhedsplatform.dk eller print ud og udfyld. Har du svært ved at huske tidligere arbejdsgivere, kan du finde dine ansættelsesforhold via ATP-registret.
 • Relevante helbredsoplysninger/journalkopier, hvis du fx har været til undersøgelse på privathospital eller hos speciallæge. Oplysninger fra offentlige sygehuse, har vi selv adgang til.
 • Oplysninger om arbejdsforhold, fx: Beskrivelser af dine arbejdsforhold, arbejds-processer, værktøjer og maskiner
 • Overvej dine arbejdsforhold fx hvor tit du udfører tunge løft, har vådt arbejde eller oplever psykiske krænkelser. Noter disse.
 • Datablade på de materialer, som du mistænker gør dig syg.
Sammen med indkaldelsen har du også modtaget nogle skemaer, som du skal udfylde. Skemaerne skal du medbringe til undersøgelsen. 
Du kan også i stedet udfylde spørgeskemaet på MinSundhedsplatform.dk​
I spørgeskemaet er der spørgsmål om dine tidligere og din nuværende ansættelse. Hvis du har svært ved at huske dem, kan du via ATP-registret få en liste over dine tidligere arbejdsgivere. 
 
Har du været undersøgt på et privathospital eller hos privatpraktiserende speciallæge og det har relevans for den sygdom du skal undersøges for, så må du gerne medbringe journalkopier fra disse.

Selve undersøgelsen

Hvordan foregår undersøgelsen? 
Undersøgelsen foregår som en samtale med en læge eller en psykolog. Samtalen kan foregå i vores ambulatorium, pr. telefon eller pr. video. 
Formålet afhænger af dit behov. Det kan være:
 • At udrede, om din sygdom skyldes dit arbejde
 • At rådgive dig om dit fremtidige arbejde
 • At afklare, om dit arbejdsmiljø kan forbedres 
 • At anmelde din sygdom til Arbejdsmarkedets Erhvervssikring og Arbejdstilsynet

Samtalen varer 1-2 timer. Du er velkommen til at tage en pårørende med.

Efter undersøgelsen

Hvad sker der efter undersøgelsen?
Indholdet af undersøgelsen bliver indskrevet i din sygehusjournal, som du efterfølgende kan se på MinSundhedsplatform.dk og Sundhed.dk. Konklusionen på undersøgelsen bliver sendt til din egen læge, med mindre du ikke ønsker det. Videresendelse til andre kræver dit samtykke.
Det kan forekomme, at vi indkalder dig til et kontrolbesøg i forbindelse med svar på prøver, nye oplysninger i sagen eller lignende.
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os. Brug ikke e-mails til personlige forhold. Brug: MinSundhedsplatform.dk eller ring til os.​ 
 

Ventetid

​Vi gør vores bedste for at indkalde dig så hurtigt som muligt, når vi har modtaget din henvisning.
Er du gravid eller akut syg med noget muligt arbejdsbetinget, fx. kræft, vil du blive tilbudt en tid inden for cirka 1 uge.

​​​​​​

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
24.03.22
Opdateret
28.09.22
Link til denne side:
Andre sider under Arbejds- og Socialmedicinsk Afdeling
 

 Visitkortvælger