Søg
 

​Et snapshot af virkeligheden

På Radiologisk Afdeling er de eksperter i det korte møde. Susan er radiograf og optaget af altid at skabe en tryg stemning.

​Nadia, radiograf og Susan, radiograf​​​
- Patienterne er kun hos os i kort tid. Efter røntgen eller scanning skal de videre til en anden afdeling. Det gør os til et slags knudepunkt på sygehuset, og derfor er det en af vores vigtigste opgaver at skabe en rolig atmosfære omkring situationen og sørge for at sende folk godt videre.
  

Menneskelighed og faglighed

Hendes kollega Nadia er også radiograf, og hun ser sit arbejde som en helhed bestående af to dele.
  
– På den ene side har vi de menneskelige kompetencer, som handler om at tage vare på patienter, der kommer for at få besvaret et medicinsk spørgsmål. På den anden side har vi vores faglighed, der gør os i stand til at finde svar, som ingen andre kan finde. Det er en spændende kombination af menneske og teknik, der mødes her hos os.
  

Mere end bare at trykke på en knap

På afdelingen arbejder radiograferne sammen to og to, hvilket Susan og Nadia er glade for. For i modsætning til hvad mange tror, gør radiograferne en hel del mere, end bare at trykke på en knap.
  
– Vi har alle typer patienter hos os. Børn, unge og ældre. Mange kommer med en vis nervøsitet for det svar, der venter dem. Hvis vi skal levere et brugbart billede eller resultat af en scanning videre til lægerne, kræver det, at vi har skabt så meget tryghed omkring situationen, at folk kan ligge stille. Så er det tit rart at være to, forklarer Susan.

 

Godt makkerskab  

– Jeg føler mig fagligt kompetent på flere områder, og jeg ved, at min makker er det samme. Derfor er vi i stand til at håndtere de fleste situationer, når vi arbejder sammen. Vi støtter hinanden og deler opgaven i mellem os, uden at patienten nødvendigvis opdager det. Det er også med til at give et godt arbejdsmiljø, siger Susan.

 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
28.06.18
Opdateret
27.09.21
Link til denne side: