Søg
 

Her tør vi tale om døden

– Lægerne er gode til at forlænge livet, men hvornår er det rimeligt at sige stop og lade patienten få en fredfyldt afslutning sammen med familien. Vi skal tage samtalen på det rigtige tidspunkt.

​​Heidi, forsker og klinisk sygeplejespecialist​​

Forskning vigtig for udvikling

Forskning skal der til for, at et sygehus kan udvikle sig og tilbyde bedre behandling og pleje. På Holbæk Sygehus samarbejder Forskningens Hus med andre forskermiljøer i ind- og udland. I disse år er der især fokus på forskning i patientkontakt og bedre organisering af sundhedsvæsenet.
 
Heidi har taget en ph.d. og er nu i gang med et treårigt projekt, der skal undersøge, hvordan læger og sygeplejersker bliver bedre til at tage ’den nødvendige samtale’ med patienter, som er uhelbredeligt syge eller døende.

 

Udvikling af et samtaleværktøj 

– Lægerne er gode til at forlænge livet, men hvornår er det rimeligt at sige stop og lade patienten få en fredfyldt afslutning sammen med familien. Vi skal tage samtalen på det rigtige tidspunkt. Målet for mit projekt er at udvikle et samtaleværktøj, der kan bruges af klinikere over hele landet, fortæller Heidi, som er uddannet sygeplejerske og derfor er på hjemmebane, når hun går ud på afdelingerne og udfører sine feltstudier.

 

Taknemmelig for udviklingsmuligheder 

– Jeg er så enormt taknemmelig for, at mit fag som sygeplejerske kan blive ved med at udvikle sig og vise nye veje. Spørgsmålet om, hvordan vi forlader livet på en værdig måde har altid interesseret mig, og jeg er glad for at kunne kombinere teori og praksis, fordi mit kontor kun ligger to minutters gang fra den virkelighed, jeg studerer.

 

Et fladt hierarki 

Forskning handler om det, vi ikke ved. Kreative idéer er en forudsætning for at nå i mål. For Heidi og hendes kollegaer i Forskningens Hus betyder det meget med et fladt hierarki og lave mure mellem faggrænserne.
 
– Jeg har et godt samarbejde med ledelsen, der bakker mig op, og det betyder meget, at der er kort vej fra idé til handling. Har du et godt projekt, er det faktisk muligt at gennemføre det. 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
09.07.18
Opdateret
27.09.21
Link til denne side: