Søg
 

​Hvert sekund tæller

– På få sekunder skal jeg skabe tillid og kontakt til en patient, der kan være i livsfare. I de situationer oplever jeg, hvor afgørende det er, at jeg har fuld tillid til hver eneste kollega og hele afdelingens professionalisme.

​​Lasse, bioanalytiker og Minja, afdelingssygeplejerske​​​

Her værdsætter vi hinandens fagligheder

Lasse er bioanalytiker på Holbæk Sygehus. Han føler sig hjemme på alle afdelinger, og kommer ofte forbi med sin vogn på Hjertemedicinsk afsnit 43-3. Lasse tager blodprøver og bringer dem med tilbage til Klinisk Biokemisk Afdeling, hvor andre bioanalytikere døgnet rundt analyserer prøver i laboratoriet.

– Jeg er i tæt kontakt med mange kollegaer hver eneste dag, og jeg oplever, at vi værdsætter hinandens fagligheder. Jeg prøver at tilføre ny viden, når vi står med en patient i kritisk tilstand. 

 

Tillid til din kollega 

Netop oplevelsen af at være en uundværlig del af et team, er tydelig på 43-3, hvor Minja er afdelingssygeplejerske.
 
– På få sekunder skal jeg skabe tillid og kontakt til en patient, der kan være i livsfare. I de situationer oplever jeg, hvor afgørende det er, at jeg har fuld tillid til hver eneste kollega og hele afdelingens professionalisme. Når man kender hinanden godt, som vi generelt gør på Holbæk Sygehus, træffer vi bedre beslutninger i fællesskab. Vi stoler på hinanden og anerkender hinandens ekspertiser.

 

Sammenhold og flad struktur 

Minja prioriterer ofte at gå over på en anden afdeling og tale med dem frem for bare at ringe. Det har noget at gøre med stemningen på arbejdspladsen, vi interesserer os for hinanden, mener hun. Lasse synes, at noget af det bedste ved Holbæk er sammenholdet. Vi hilser på hinanden på gangen. Og flad struktur er faktisk ikke bare noget vi snakker om.

 

Sig det ligeud

Som afdelingssygeplejerske gør Minja også meget ud af, at hver enkelt medarbejder føler sig værdsat.
 
– Alle gør en kæmpe indsats, og jeg er stolt af deres engagement og deres faglighed. Jeg fortæller dem ofte, hvor glad jeg er for at arbejde sammen med dem. Det er jo sådan, det er, så hvorfor ikke bare sige det ligeud?

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
28.06.18
Opdateret
27.09.21
Link til denne side: