Søg
 

Gode arbejdsgange giver arbejdsglæde

​– Jeg er stolt af, at vi arbejder så målrettet med lean på Holbæk Sygehus. Jeg fremhæver det altid i stillingsopslag, fordi det viser, at vi arbejder struktureret med forbedringer.

​Lai​la, afdelingssygeplejerske og Ann-Birgit, leanpartner​​​
Ordene kommer fra Laila, der er afdelingssygeplejerske på Hæmodialyseafsnit 30-2, hvor dialysepatienter bliver behandlet.
 

Lean handler om optimering 

Lean handler om systematisk at optimere måden, man arbejder på i en stor organisation. Målet er at skabe bedre kvalitet, højere patienttilfredshed eller sundere arbejdsmiljø.
 
– På min afdeling ser vi lean som et mulighedsrum, hvor vi kan tage problemstillinger op og sætte fokus på en sag i fællesskab. Det er løsningsorienteret, så på det ugentlige tavlemøde sparker vi ikke noget til hjørne. Det er nok derfor, at det motiverer personalet og skaber arbejdsglæde, siger Laila.
 

At hjælpe de gode idéer på vej 

I en travl hverdag kan det være svært at have blik for forbedrings-mulighederne. Derfor er det Ann-Birgits opgave som en af sygehusets to leanpartnere at hjælpe de gode idéer på vej, så afdelingerne får bedre arbejdsgange og undgår spild. Fra det helt lavpraktiske som at indrette patientstuer til større forbedringstiltag omkring patientforløb.
 

Et konstruktivt blik på hverdagen 

– Det er utroligt tilfredsstillende for mig at kunne hjælpe de travle klinikere med at få hverdagen til at hænge bedre sammen. En lille forbedring, som bliver gentaget 100 gange om dagen året rundt, betyder noget i det lange løb. Før jeg blev en del af administrationen, var jeg selv sygeplejerske, så jeg ved hvor rart det er, når nogen udefra kaster et konstruktivt blik på ens hverdag. 

Fik du svar på dit spørgsmål?


Oprettet
09.07.18
Opdateret
27.09.21
Link til denne side: