<23video src="//regionsjaelland.23video.com/v.ihtml/player.html?token=0065eed9ba25bdbfb87bf2c00c07c809&source=embed&photo%5fid=84208882">
Se filmen, hvor Boye fra Næstved og Jan fra Holbæk fortæller om deres oplevelser med behandling i eget hjem. Regionsrådsformand, Heino Knudsen taler om baggrunden for PreCare. Filmen er undertekstet.
Hvad er PreCare-KOL?
Tilbuddet er for dig, der har KOL, og har lyst til at deltage aktivt i at lave hjemmemålinger. Det betyder blandt andet, at du lære at måle din iltmætning, puls og temperatur, og sende disse data til eHospitalet.
Hvem kan deltage?
For at benytte tilbuddet kræver det, at du bor i Region Sjælland, har en smartphone og NemID.
Du får en dato for forventet start, når du kontakter os.
Fordele for dig
Du kan trygt blive i dit eget hjem, mens en sygeplejerske i eHospitalet, løbene følger dine målinger af f.eks. puls, og kontakter dig, hvis dine målinger viser en forværring.
Du kan ringe og få kompetent og sundhedsfaglig hjælp og rådgivning om din sundhed og sygdom. Du har mulighed for at blive undersøgt og behandlet i eget hjem af kompetent sundhedspersonale.
Hvordan kommer jeg i gang?
Du kan få mere information om tilbuddet og blive hjulpet i gang ved at ringe til PreCare-KOL (du finder telefonnummeret på denne side).
Du låner måleudstyr af eHospitalet.
Hvem har ansvaret for min behandling?
eHospitalets sygeplejerske har ansvaret for at følge dine målinger. Sygeplejersken kan også tale med elægen i eHospitalet om dine målinger.
Hvis du får brug for behandling, er det primært din egen læge, der har behandlingsansvaret. I situationer, hvor eHospitalet sætter en behandling i gang, er det elægen i eHospitalet, som er ansvarlig for din behandling. Det kan eksempelvis ske, hvis du får brug for behandling uden for din egen læges åbningstid.
Hvem kan jeg kontakte?
Spørgsmål til tilbuddet, udstyret eller målinger
Du kan ringe til en sygeplejerske hos PreCare-KOL dagligt mellem kl. 9.00 – 19.00 (du finder telefonnummeret på denne side).
Hvis du får det akut dårligt
Du skal ringe til sygeplejersken hos PreCare-KOL, hvis du får det akut dårligt - og ikke er blevet ringet af sygeplejersken.
Hvis du får det akut dårligt uden for vores åbningstid (kl. 9.00 - 19.00) skal du ringe til vagtlægen eller 112.
Hvordan er forløbet med PreCare KOL?
Når du sammen med sygeplejersken har talt om tilbuddet og aftalt, hvor ofte du skal lave dine målinger, vil du få besøg i dit hjem af en sygeplejerske fra eHospitalet. Sygeplejersken har det måleudstyr med, som du skal bruge, og vil hjælpe dig godt i gang med udstyret.
Herefter skal du lave dine målinger og sende data til eHospitalet som aftalt. De fleste skal sende data en gang dagligt, men det aftales individuelt med dig, når du starter op.
Sygeplejerskerne i eHospitalet tjekker data tre gange dagligt i tidsrummet 9.00 – 19.00.
Hvis du oplever, at du får det dårligt, eller har spørgsmål er du altid velkommen til at ringe til PreCare-KOL, hvor en sygeplejerske fra eHospitalet tager telefonen (se telefonnummeret på denne side).
Hvor længe kan jeg være med?
Der er
ingen begrænsning – det er op til dig, hvor længe du ønsker at benytte
tilbuddet.
Hvad gør jeg, hvis jeg ikke vil deltage mere?
Du ringer til PreCare-KOL og aftaler, hvornår en sygeplejerske henter det udstyr, du har lånt. Se telefonnummeret på denne side.
Har mit forløb betydning for min øvrige behandling?
Nej, du kan sagtens indgå i anden behandling, selvom du laver målinger hjemme hos dig selv.
Data fra de målinger du laver, vil fremgå i din journal i Sundhedsplatformen. Det betyder, at personalet på regionens øvrige sygehuse også kan se data, og bruge dem til at give dig den bedste behandling.
Spørgsmål fra borgere
Spørgsmål: Bliver jeg kontaktet hele tiden, fordi mine målinger svinger?
Svar: Nej, der vil blive fastsat individuelle grænseværdier for udsving i målinger.
Spørgsmål: Bestemmer jeg selv hvor mange målinger jeg vil lave?
Svar: Ved opstart har du en samtale med en sygeplejerske fra eHospitalet, hvor I laver aftale om behov for måling og data.
For sundhedsfagligt personale