Aktiv Patientstøtte er til dig, som:
- Er over 18 år
- Har en eller flere kroniske sygdomme
- Savner overblik og ønsker bedre livskvalitet
Hvordan kommer jeg i gang?
Hvis du ønsker et forløb hos Aktiv Patientstøtte, kan du blive henvist af sygehuset, din kommune eller din praktiskerende læge. Du er også velkommen til selv at kontakt os (se kontaktoplysninger her på siden).
Du bliver ringet op af en sygeplejerske senest otte hverdage efter, at vi har modtaget din henvisning eller hvis du selv har henvendt dig. Sammen med sygeplejersken finder du ud af, om Aktiv Patientstøtte er det rette tilbud for dig.
Hent pjece om Aktiv Patienstøtte (pdf)
Hvad er Aktiv Patientstøtte
I et forløb hos Aktiv Patientstøtte har du i en periode telefonsamtaler med en fast sygeplejerske. Jeres samtaler vil tage udgangspunkt i din aktuelle livssituation, og din sygeplejerske vil lytte og stille spørgsmål.
Sygeplejersken vil støtte dig og hjælpe dig med at finde ud af, hvad du selv kan gøre for at få en bedre hverdag og mere livskvalitet.
Hvad kan jeg tale med sygeplejersken om?
Du kan tale med sygeplejersken om det, der betyder noget for dig i hverdagen. Når du taler med sygeplejersken, vil I tage udgangspunkt i lige netop det, der fylder mest hos dig. Det er dig, der bestemmer, hvad du vil tale med sygeplejersken om.
Du kan eksemplevis tale med sygeplejersken om:
- hvordan du får mere viden om din sygdom
- hvordan du oplever symptomer
- hvordan du får mere overskud i hverdagen
- hvordan du kan undgå at blive indlagt ofte
- hvordan du kommer i gang med træning
Hvad skal jeg gøre som patient i Aktiv Patientstøtte?
For at deltage i et forløb hos Aktiv Patientstøtte, skal du:
- have lyst til at være med
- have lyst til forandring
- være aktiv i samtalerne
Og så skal du have en telefon, så sygeplejersken kan ringe dig op, når I skal have jeres samtale.
Hvordan er forløbet i Aktiv Patientstøtte?
Opstart af forløb
Hvis du sammen med en sygeplejerske fra Aktiv Patientstøtte beslutter, at du gerne vil have et forløb, inviteres du til et møde. Mødet tager en time og afholdes fysisk på Næstved Sygehus eller i Holbæk. Der er også mulighed for, at mødet kan afholdes virtuelt eller over telefon.
På mødet kan du fortælle sygeplejersken om din hverdag. Du kan også tale med sygeplejersken om de udfordringer, der kan være forbundet med din sygdom.
Efter det første møde, vil du i resten af forløbet have kontakt med sygeplejersken over telefon. Du vil sammen med sygeplejersken aftale, hvornår I har jeres næste samtale.
Hvor længe kan jeg være med i Aktiv Patientstøtte?
Dit forløb i Aktiv Patientstøtte kan vare i op til ni måneder.
Hvad gør jeg, hvis jeg ikke vil være med længere?
Du kan til enhver tid selv afslutte forløbet. Det er frivilligt at have et forløb i Aktiv Patientstøtte.
Har mit forløb betydning for min øvrige behandling?
Aktiv Patientstøtte er et tilbud udover de forløb, som du allerede har på sygehuset, hos kommunen eller hos din egen læge. Du skal se det som en ekstra støtte, hvor du kan få rådgivning og vejledning.
Kan jeg få hjælp til hjemmepleje og hjælpemidler?
I Aktiv Patientstøtte kan vi ikke hjælpe dig med at få hjemmepleje eller hjælpemidler. Vi vil dog gerne støtte dig til, at du selv kontakter hjemmeplejen og taler med dem om dine behov.
For sundhedsfagligt personale