Læs de seneste nyheder fra og om eHospitalet.

eCare-KOL skifter navn til PreCare-KOL

Pr. 1. juli 2022 sker der en navneændring for eHospitalets tilbud til borgere med KOL, der ønsker at få behandlet deres KOL-sygdom i eget hjem. Tilbuddet skifter navn fra ’eCare-KOL’ til ’PreCare-KOL’.

Indholdet i tilbuddet er det samme, og eSygeplejerskerne er til rådighed på telefonen som vanligt.

Det nye navn ’PreCare-KOL’ skal styrke fokus på tilbuddets forebyggede (Pre) og tryghedsskabende (Care) elementer for borgere med KOL.

eCare-KOL hjemmemålinger er i fuld gang

Borgere med KOL, der bor i Region Sjælland, har siden den 1. april 2022 haft mulighed for at få behandlet deres KOL-sygdom i eget hjem, hvis de ønsker det og kan lave målinger af deres egen puls og iltmætning. Oplysningerne sendes automatisk til sygeplejersker i eHospitalet, der også er klar til at hjælpe interesserede borgere i gang med at lave hjemmemålinger.

Pr. 15. juni har 50 borgere takket ja til tilbuddet, der forebygger forværring og indlæggelser. Tilbuddet skaber tryghed i borgerens hverdag, fordi der er sygeplejersker i eHospitalet, der følger de målinger som borgeren sender. En sygeplejerske kontakter borgeren, hvis der er tegn på forværring. Borgerne kan også ringe, hvis de bliver i tvivl om udsving i deres målinger.

Læs mere om eCare-KOL​

Flere borgere kan  få drop i eget hjem

En ny aftale giver flere borgere mulighed for, at få behandling med drop i eget hjem. Det er patienter, der er helt udredt fra sygehuset og har forventelige ukomplicerede forløb (nemme forløb), der kan få behandling med drop i eget hjem. Det kan for eksempel være behandling af en infektion.

En sygeplejerske fra kommunen giver behandlingen som eHospitalets læger har ansvaret for. Det er sygeplejersker fra eHospitalet, der hjælper med oplæring af kommunale sygeplejersker, og eHospitalet står også til rådighed, hvis der opstår behov for at tale med en læge.

Den nye aftale bygger på et samarbejde mellem regionens sygehuse, eHospitalet og 12 kommuner: Greve, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Ringsted, Solrød, Stevns, Vordingborg, Lejre, Faxe, Odsherred og Sorø. Flere kommuner ventes at følge efter.

Med aftalen kan borgerne få behandling med drop i eget hjem eller på en Fremskudt Kommunal Akutplads, hvis disse er etableret i deres kommune. Det skaber tryghed, og flere borgere og pårørende vil bedre kunne få hverdagen til at hænge sammen.

Aftalen løber frem til den 31. december 2022, og den bliver genforhandlet inden årets udgang. Målet er en permanent ordning og et styrket samarbejde mellem regionens sygehuse og kommunerne.​

​​​​​​​ ​​​​​ ​​

08.04.21
05.07.22